ACELEYE GEREK YOK

ACELEYE GEREK YOK

İnegölspor’un tecrübeli teknik adamı Mehmet Bulut, ziyaret için geldiği İnegöl’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREYİ İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

● İnegölspor’da transfer harekatı devam ederken, bir dizi ziyaret için tatilini yarıda bırakıp İnegöl’e gelen Teknik Direktör Mehmet Bulut, dün kulüp binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Transfer ve sezon hazırlıklarına ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Bulut, futbolcuların şu günlerde çok uçuk fiyatlar istediklerini belirterek, “Çok acele etmeden kulübümüzün yapısına, bütçesine uygun oyuncular alacağız. Önemli olan isabetli transfer yapabilmek. 22 Temmuz’a kadar zamanımız var, bu süreyi değerlendirerek transferleri gerçekleştireceğiz” dedi.

İnegölspor’un tecrübeli teknik adamı Mehmet Bulut, Kulüp Başkanı İlhan Korkmaz ve Hüseyin Yoğurtçu’nun düğünlerine katılmak üzere İnegöl’e geldi. Hafta sonunu İnegöl’e geçiren Bulut, dün de kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelip gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan İlhan Korkmaz, yöneticiler ve yardımcı antrenörlerin de bulunduğu basın toplantısında transferde acele etmeyeceklerini ifade eden Bulut, 7-8 oyuncu daha almayı planladıklarını dile getirdi.

Basın toplantısında konuşan İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz, Teknik Direktör Mehmet Bulut’un düğünler vesilesiyle İnegöl’e geldiğini ve bu arada kamuoyunu da bilgilendirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Korkmaz, “Hocam ve teknik ekibimiz sözleşmesi devam eden hocalarımızdı bununla alakalı yeniden bir sözleşme imzalama gibi bir durumumuz yok. Allah bu yıl da inşallah kazasız belasız bir sezon geçirmemizi nasip eder. Bugün burada toplanmamızın sebebi sizlerin hocalarımızı ve teknik ekibimize sormak istediğiniz sorular varsa bunlarla ilgili bir araya geldik” dedi.

BURSASPOR OYUNCU TEKLİF EDİYOR, AMA…

Bursaspor’da birçok oyuncunun sözleşmesinin fes edildiğinin hatırlatılması üzerine Yeşil-Beyazlı kulüple bir görüşme yapılıp yapılmadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan İlhan Korkmaz, şöyle konuştu: “Bursaspor ile irtibat halindeyiz, fakat onların serbest bıraktıkları oyuncular içerisinde bizim faydalanabileceğimiz oyuncu yok. Bursaspor bize teklif ediyor, fakat o rakamları bizim vermemiz mümkün değil. Ama hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yine Bursaspor’dan faydalanabileceğimiz arkadaşlarımız olursa, her zaman kapılarının açık olduğunu söylediler. Biz son yıllarda Bursaspor’la çok daha güzel diyaloglar içerisine girdik. Çünkü o bizim kentimizin gözbebeği. Onların da bizden istekleri olursa kapımız ve gönlümüz her zaman açık onlara. Bursaspor’dan serbest kalan ve bize uygun olan oyuncular olursa yine hocalarımızla değerlendirmeyi yaparız, ama maliyeti bize uygunsa.”

İLK SEZONUMUZDA TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURDUK

Transferler hakkında da konuşan Başkan İlhan Korkmaz, “İnegölspor’da sözleşmeleri yenilenmeyen futbolcu kardeşlerimizin kaliteleriyle ilgili bir sıkıntımız yok. Kimileri misyonunu doldurmuştur, kimileri kendisi için daha iyi olduğuna inandığı yerlere gitmiştir. Gidenler iyiydi, kalanlar kötüydü gibi bir düşüncemiz yok. Hepsi çok ciddi emekler sarf ettiler ve İnegölspor’u 2. Lige yükseldiği ilk yılında Türkiye’nin gündemine oturttular. Biz bu kardeşlerimizin sayesinde bu günlere geldik. Gidenlerin hiç birisi ne insani anlamda ne futbolculuk anlamında kötü arkadaşlar değildi, her birine teker teker teşekkür ediyorum. Fakat futbol kulüplerinde belirli dönemlerde yenilenmeler olmaktadır. Yeni gelecek arkadaşlarımızda en az bu yıl oynayanlar kadar değerli, kaliteli oyuncular. Hep birlikte İnegölspor’u istediğimiz, özlediğimiz yere getirme gayreti içindeyiz” açıklamalarında bulundu.

7-8 TAKVİYE DAHA YAPILACAK

Basın mensuplarının ‘Hangi bölgelere takviye yapılacak, kaç oyuncu daha alınacak?’ sorusunu yanıtlayan Mehmet Bulut, “Öncelikle yapılan transferler, menajerimiz ve Sayın Başkanımızla birlikte bizim bilgimiz dahilinde yapılıyor. Geçtiğimiz yıl da aynı şekilde transferler yaptık. Bu yıl da aynı. Şu ana kadar dış transferde 4 transfer yaptık. 7-8 oyuncu daha almayı da düşünüyoruz” dedi.

“GİTMESİNİ İSTEMEDİĞİMİZ OYUNCULARI KAYBETTİK”

Planların dışında gelişen olaylar olduğunu, gitmesini istemedikleri birkaç oyuncuyu kaybettiklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Bunlar bizim için bir kayıp, ama bunların yerini dolduracak oyuncular alma gücümüz de var. Çok acele etmeden kulübümüzün yapısına, bütçesine uygun oyuncular alacağız. Geçtiğimiz yıl büyük sıkıntılar çektik alternatif oyuncular konusunda. Bu yıl bu sıkıntıları çekmemek için ince eleyip sık dokuyoruz. Önemli olan isabetli transfer yapabilmek. 22 Temmuza kadar kadar zamanımız var, bu süreyi değerlendirerek transferleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Basın mensuplarının ‘Kadroda ciddi bir revizyon yaşanacak. Bu tarz revizyonların yapıldığı takımlarda daha önce çıkış ve düşüşler yaşandı. Bunları çok gördük. Siz de gelecek sezon planlamanızda zorlanacağınızı düşünüyor musunuz?’ sorusuna da yanıt veren Mehmet Bulut, şu ifadelere yer verdi:

RAİF’İN GÖNDERME TARAFTARI DEĞİLDİK

“Aslında biz kadromuzda çok büyük değişiklikler yapmadık açıkçası. Bizim dışımızda gelişen olaylar oldu. Futbolcuların kendi istekleriyle oldu. Mesela biz Raif’i gönderme taraftarı değildik. Geçtiğimiz yıl da biz aynı politikayı izledik. Bu yıl da çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Öncelikli olarak hedefimiz birinci olarak bitirebilmek. Geçen yıl da lige başlarken bu şekilde başladık. İnşallah yapılacak transferlerle bunu gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yönetimin, taraftarın, sizlerin katkılarıyla İnegölspor layık olduğu yere gelecektir.”



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32