ACI TABLO

ACI TABLO

Partisi’nin Divan Toplantısı’nda uyuşturucu konusuna değinen Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, gençlerin eğlence, şans oyunları, alkol ve uyuşturucunun kıskacında ezildiğini söyledi.

Saadet Partisi’nin Mayıs ayı İlçe Divan Toplantısı Cuma akşamı parti binasında gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği divan toplantısında gündem, Türkiye’yi yasa boğan Soma ve İnegöl’deki uyuşturucu kullanımı oldu.

MADEN İŞÇİLERİ UNUTULMADI

Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Soma’da meydana gelen maden kazasından söz etti. “Maalesef sözlerime tarifi imkansız bir acımızı paylaşarak başlamak istiyorum” diyen Sütçü, “Bu acı aynı zamanda bizim de acımız. Yüreklerimiz bir kez daha dağlandı. Türkiye en büyük felaketlerden birini daha yaşadı. Saadet Partisi olarak Soma Maden Ocağında hayatını kaybedenlere Cenabı Haktan rahmet diliyor, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. Allah C.C. mekânlarını cennet, makamlarını şehitlik mertebesi eylesin. Yine bu elim kazada yaralanan kardeşlerimize de Allah`tan acil şifalar diyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZ KAPİTALİST SİSTEMDE EZİLİYOR

Böyle bir günde konuşulacak fazla bir şey olmayacağını da vurgulayan Sütçü, “Ancak sürekli olarak yaşadığımız bir felaket var ki ona değinmeden de geçemeyeceğiz. Yaralı olarak maden ocağından çıkarılan ve sedyeye konarken ‘Botları çıkarayım. Kirlenmesin’ diyecek kadar ahlak ve maneviyatına bağlı insanlarımızı gördük. Temennimiz odur ki bu ülkenin tüm evlatları aynı hassasiyete sahip olsunlar. Ancak üzülerek görüyoruz ki 45 yıldan beridir ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ın önemine vurgu yapan Milli Görüşçüler olarak bugün karşılaştığımız tablo maalesef içimizi yakıyor. Geleceğimiz olan gençlerimiz kapitalist sistemin çarkında ezdirilmektedir. Kimi gencimiz üç kuruş kazanıp hayatını geçindirmek için en tehlikeli işlerde kâr uğruna insan hayatını hiçe sayan patronların ellerine kalırken, kimisi de kendini içkiye, kumara ve fuhuşa kaptırmış durumda. Uyuşturucu kullanımı maalesef İnegöl gençliğimizi tehdit eder noktaya geldi. Uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıkları kullanım yaşı ilkokullara kadar indi. Yılda bir duyduğumuz trajik olayları zamanla ayda bir duymaya, haftada bir duymaya başladık derken, şimdi neredeyse her günümüz başka bir acı haberi okumakla geçiyor” diye konuştu.

ACI TABLOYU AÇIKLADI

Ertan Sütçü, İnegöl’de yaşanan uyuşturucu olaylarından örnekler vererek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinin ilk dosyası yine uyuşturucu ile alakalı oldu. Birçok uyuşturucu operasyonundan sonra ilk olarak 23 Eylül 2013 tarihinde baygın olarak bulunan bir gencin esrardan çok daha zararlı bonzai denen uyuşturucu maddesini kullandığı tespit edildi. 23 Ocak 2014 tarihinde yine Bonzai içip komaya giren üç gencimizin haberini okuduk. 18 Şubat tarihinde yaşları 16 ile 25 arasında değişen 8 gencimiz de bonzai kullanarak hastanelik oldular. Tam bu konuda tedbirler artık alınıyordur derken, 14 Nisan 2014 tarihinde bonzai kullanan gence 112 ekipleri biraz daha müdahale etseydi, o gencimizi de kaybetmiş olacaktık. Ve son olarak bundan 4 gün önce 18 yaşında bir gencimiz de yol ortasında aldığı bonzainin etkisiyle yığılarak hastaneye kaldırıldı. 25 yaşında ki diğer bir genç ise bonzaiden dolayı hayatını kaybetti. İçki tüketimi sebebiyle yaşanan kavgalarda bıçaklananlar, kurşunlananların çetelesini tutamaz olduk.”

“ŞEHİRLERİN EZDİĞİ GENÇLİK DEĞİL, GENÇLERİN AYAĞA KALDIRDIĞI ŞEHİRLER”

Eskiden emin bir şehir olan İnegöl`de gündüzleri bile gezemez olduklarını dile getiren Ertan Sütçü, “Geldiğimiz noktada, gençlerimiz hayatlarını aynen dokunmatik bir telefonun ekranını kaydırır gibi kaydırmaktadırlar. İnegöllü sanayicimiz kalifiye elaman sıkıntısı çekerken, gençlerimiz; oyun, eğlence, şans oyunları, alkol ve uyuşturucunun kıskacında ezilmeye devam ediyor. Bunları yıllar öncesinden gören ve her platformda dile getiren Milli Görüşçüler olarak, son yerel seçimlerde de öncelikli projemizin gençlerimizin uğradığı tahribatı ortadan kaldırmak ve onları hayata katkı sağlar noktaya getirmek olduğunu belirttik. Onun için ‘Şehirlerin ezdiği gençlik değil, gençlerin ayağı kaldırdığı şehirler’ projemizi halkımıza sunduk. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi idari ve mülki amirlerimizle de paylaşacağız. Bu konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

OY ALAMAYINCA TABELASINI İNDİREN BİR TEŞKİLAT DEĞİLİZ

Ertan Sütçü, Saadet Partisi’nin seçimden seçime çalışan, sadece oy almak için aktif olan, oy alamayınca da tabelasını indiren bir teşkilat olmadığının altını çizerek konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz, söylemleri net ve değişmez olan, her ne olursa olsun bu milletin menfaati için doğruları çekinmeden söyleyen, bunun bedellerini de en ağır bir şekilde ödeyen, ama bu bedeli millete ödetmeyen bir teşkilatız. Bizler çalışmalarımızı çok daha arzulu bir şekilde, daha fazla çalışarak hayra motor şerre fren olmaya devam edeceğiz ve Allanın izniyle her zaman çözümün adresi olmaya devam edeceğiz. Biz tebliğ görevimizi yerine getireceğiz. Sonuçları Allah`ın takdirine bırakacağız. Biliyoruz ki Allah için yapılan hiçbir çalışma karşılıksız kalmayacaktır. Bizim Davamızda yapılan çalışmaların kazanç karşılığı rakamlar, makamlar değil Allahu Teâlâ`nın Rızasıdır. Onun yolundan ayrılmadan sabırla mücadele etmektir. İşte bundan dolayı asıl Kazananlar Hak yolunda olanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan Soma`da meydana gelen elim olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birine Allah`tan rahmet diliyoruz. Yaralı olarak tedavi görenlere de Allah`tan acil şifalar diliyoruz. Yakınlarını kaybetmiş geride kalanlara ise sabırlar diliyoruz. Soma`mızın ve milletimizin başı sağ olsun. Gecemiz Soma`dan ve ülkemizin dört bir yanından hayırlı haberler almaya vesile olsun inşallah.”

Divan toplantısı Ertan Sütçü’nün konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda aylık çalışmalar değerlendirildi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68