www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Açık Havada Sinema Keyfi

Açık Havada Sinema Keyfi

İnegöl Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında 3 gün süren Açık Hava Sinema Günleri düzenledi.

Düzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle İnegöl´ün sosyal hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, 3 gün süren Açık Hava Film Gösterimi düzenledi. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen açık hava sinemaları, ilçe halkından da yoğun ilgi gördü.

İNEGÖLLÜLER NOSTALJİ DOLU GECELER YAŞADI

Bildiğiniz gibi televizyonun günümüz kadar yaygın olmadığı yıllarda halkın en büyük eğlencelerinden biri olan açık hava sinemalarını günümüze taşıyan etkinlik, İnegöllülere nostalji tadında geceler yaşattı. Başrollerini Esra Dermancıoğlu ve Hacı Ali Konuk´un paylaştığı ?Merdiven Baba? filminin izlenime sunulduğu açık hava sinema gösterimleri, Perşembe akşamı Yeniceköy Mahallesi´nde start aldı. Cuma akşamı Kurşunlu Mahallesinde yapılan sinema gösterimi, Cumartesi akşamı ise Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezi´nin karşısındaki yeşil alanda gerçekleştirildi.

FİLMİ BAŞROL OYUNCULARIYLA BİRLİKTE İZLEDİLER

Film gösterimleri sırasında vatandaşlara ücretsiz patlamış mısır ikramında da bulunulurken, yapımcılığını Mint Yapımın üstlendiği komedi türündeki Merdiven Baba filminin Kültür Park´ta gerçekleştirilen final gösterimine filmin başrol oyuncusu Hacı Ali Konuk ile Faruk Sofuoğlu´da katıldı. İnegöl halkı, iki ünlü oyuncuyla başrolünü oynadıkları filmi birlikte izleme imkânı buldu.

OYUNCULARDAN İNEGÖL BELEDİYESİ´NE TEŞEKKÜR

İlçe halkı 3 gün gerçekleştirilen sinema gösterimine yoğun ilgi gösterdi. Kalabalık vatandaşlar, kurulan dev ekranlarda filmi ilgiyle izledi. Açık hava sinema gösterimlerinin final gecesinde filmin ardından sahneye davet edilen filmin oyuncuları Hacı Ali Konuk ile Faruk Sofuoğlu, yoğun kalabalığa hitaben kısa birer konuşma yaptı. mikrofonu ilk alan isim başrol oyuncusu Hacı Ali Konuk oldu. Ünlü oyuncu, İnegöl Belediyesi´ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında; ?Öncelikle İnegöl Belediyesine çok teşekkür ediyorum böyle organizasyonlar düzenlediği için. Sizlere de katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Ben tek bir şey söylemek istiyorum; sevginin ne kadar yüce olduğunu ve sevginin halledemeyeceği hiçbir şey olmadığını bu filmde bir kez daha görmüş olduk? dedi.

?MERDİVEN BABA? 2 FESTİVALE KATILDI

Faruk Sofuoğlu ise Hacı Ali Konuk´la birlikte rol aldığı Merdiven Baba isimli sinema filminden büyük keyif aldığını ve onur duyduğunu kaydederek, ?Merdiven Baba son dönemlerin en güzel aile filmi. Çok naif bir filmdi. Filmimiz 2 yıl oldu çekileli. 2 tane festivale katıldı Frankfurt´ta film festivali ve diğeri de en iyi Asya filmleri arasında 100 film arasından 10 filme kaldı Tokyo´da. Orada 4´üncülük aldık. Yeni projelerimiz de var. inşallah yine kardeşimle birlikte karşınızda olacağız. İnegöl Belediyesi ve İnegöllü sanat severlere de çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından oyuncular hayranlarıyla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Hacı Ali Konuk ve Faruk Sofuoğlu ile fotoğraf çekinmek isteyen kalabalık, uzun kuyruklar oluşturdu.

FAZLI´NIN BİR GECEDE DEĞİŞEN HAYATINI KONU ALIYOR

3 gün boyunca İnegöl halkının izlenimine sunulan Merdiven Baba filminde; Hacı Ali Konuk´un canlandırdığı Fazlı karakterinin hayatını bir gecede değiştiren merdivenli araç konu alındı. Fazlı´nın hayatı oldukça rutin ve sıradan gitmektedir. En yakın çevresi olan ailesi dahil herkes onu silik bir adam olarak görmektedir. Bir gün bir hurda kamyonet satın alır ve hayatı baştan aşağıya değişir. Çünkü bu sıradan bir kamyonet değildir. Havalimanlarında uçaklara biniş ve inişlerde kullanılan bir merdiven arabayı satın alıp mahalleye getiren Fazlı ile başta herkes yine dalga geçer ama Fazlı´nın ezik hayatı bir gecede tam tersine döner.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71