AÇIK ÖĞRETİMLİLERİN ÇİLESİNE SON

AÇIK ÖĞRETİMLİLERİN ÇİLESİNE SON

İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Bursa´da Osmangazi´nin ardından 2. Açıköğretim İrtibat Bürosu oldu. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte, eskiden diploma ve evrak işlemleri için Osmangazi´ye gitmek zorunda kalan İnegöllü açıköğretim öğrencilerinin bu çilesi de son

 

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, yaşanan gelişme hakkında açıklamalar gerçekleştirerek açık lise ve açık ortaokul ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

AÇIK LİSEDEN DİŞ HEKİMLİĞİNE

Halk Eğitim Merkezimiz açık lise, açık ortaokul işlemlerini de yapıyor. Bununla ilgili olarak İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Bursa´da Osmangazi´den sonra 2. açıköğretim irtibat bürosu olarak açıldı. Artık bütün açıköğretim ile ilgili diploma işlemleri, diploma teslimi, kayıtların yapılması, kitapların teslimi, belge ve çıktıların işlemleri yapılmaya devam edilecek. HEM´e kayıtlı açık lisede şuan 4 bin civarında öğrencimiz mevcut. Bu yıl 130 civarında öğrenci mezun ettik. Bu 130 mezun öğrencimizin de yaklaşık 65 tanesi değişik üniversiteleri kazandılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Diş hekimliğinden mimarlık, sınıf öğretmenliğinden kamu yönetimi gibi pek çok alanlarda açık liseyi okuyarak üniversite kazanan kursiyerlerimiz oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz. Yeni dönemde açık lise ile ilgili kayıt dönemi 2 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yine Halk Eğitim Merkezi´mizin 2 memur ve 1 müdür tarafından kayıtları alınacaktır. Aynı zamanda kayıt yenilemeler de bu dönem içerisinde olacak. Açık lise okumak, herhangi bir şekilde öğrenimleri yarım kalmış, çok rahat bir şekilde kayıt yaptırabileceği ve senede 3 tane sınavla derslerini verebilmekte. Kısa sürede de liseden mezun olabilmekte. Her türlü kitapları ücretsiz olarak merkezimiz tarafından verilmekte? dedi.

AÇIK ORTAOKULDA KAYITLAR SÜRÜYOR

Açık ortaokul kayıtları ve işlemlerinin de HEM tarafından yapıldığını aktaran Burhanettin Özdemir, ?Bununla ilgili kayıtlarımız 17 Ağustos´ta başladı. 30 Ekim´e kadar da devam edecek. Açık ortaokul da 4-5-6-7-8 olmak üzere, eski sistemde olanlar 3 yıl ortaokul okuyarak mezun olabilecekler. Ortaokul sınavlarımız da her yıl 3 tane yapılmakta ve her sınav da bir sınıf sayılmakta. Dolayısıyla ortaokulu bitirmek için vatandaşlarımızı davet ediyorum. Ücretleri 10 TL´dir. Devlet bankalarından birisine yatırıp, bize gelecekler ve bir kayıtları yaptıktan sonra senede 3 sınava katılarakbir senede açık öğretimden mezun olabilecekler. Bütün vatandaşlarımızı kayıtlara davet ediyorum? şeklinde konuştu.

EZİYET SONA ERDİ

Daha önce vatandaşların açıköğretim ile ilgili diplomalarını Osmangazi´ye gidip oradan aldıklarını belirten Özdemir, ?Mezuniyet çıktılarını ve belgelerini oradan alıyorlardı. Artık İnegöl HEM İrtibat Bürosu oldu. Bütün işlemlerin yapıldığı gibi diploma işlemleri de dâhil olmak üzere Osmangazi´den sonra 2. İrtibat Bürosu oldu? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00