www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Acil Tedbir Gerekli

Acil Tedbir Gerekli

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, son aylarda döviz kurlarında meydana gelen artış konusunda ekonomi yönetiminden piyasaları rahatlatacak ve dövizin yükselişini tersine çevirecek güçlü tedbirler beklediklerini söyledi.

2018 yılı başından beri devam eden ve son 1 ayda aşırı yükselişe geçen döviz kurları hakkında iş dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, kurun aşırı yükselmesinin şirket bilançoları ve enflasyon üzerinde risk oluşturduğunu söyledi. Uğurdağ, ?Bu artışın bir dizi nedeni var. Biz şu anda sebepler üzerinde durmuyoruz. Ancak piyasalarda paniğe yol açılmadan sürecin doğru şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz? dedi.

 

Yavuz Uğurdağ, Türkiye ekonomisinin yaşanan çalkantıya karşı koyabilecek dinamik bir yapısı olduğunu da vurguladı. Reel sektör olarak önlerindeki hedefler doğrultusunda çalışmaya, iş ve aş üretmeye devam edeceklerine dikkat çeken Uğurdağ, ?Bizim her şatta yorulmadan çalışacağımızdan, ülkemiz için daha fazla üreteceğimizden, daha çok insana istihdam sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz reel sektör olarak ülkemizin gücüne inanıyoruz. Paniğe kapılmadan üretmeyi sürdürüyoruz. Bunların geçici olduğunu düşünüyoruz. Türkiye´ye yatırım yapanlar her zaman kazandı, yine kazanacaktır? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71