ACİLDE GEREKSİZ YOĞUNLUK VAR

ACİLDE GEREKSİZ YOĞUNLUK VAR

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, aile hekimlerinin giderilebileceği rahatsızlıkla için acil servise başvurulduğunu ve bu nedenle asıl acil hizmet alması gereken hastalara gerekli zamanın ve hassasiyetin verilemediğini söyledi.

 

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen ve yönetim kurulu, hastane yemekhanesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

 

ACİL SERVİSTE GEREKSİZ YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Gerçekleştirilen kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, Bugün hastane idaresi olarak İnegöl'de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle istişare kahvaltısı yapmayı öngördük. Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu. Özellikle hastanemizle ilgili yaşadığımız sorunları basın aracılığıyla halkımıza aktarma şansına sahip olduk, kendimizi ifade etme, hastanemizi tanıtma ve İnegöl Devlet Hastanesi'ni Bursa'daki diğer hastaneler ile karşılaştırma şansına sahip olduk. Bu bağlamda yaşanacak sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntıları direk bizimle paylaşmamızı ve sorunları hemen gidermemizde bize yardımcı olmalarını rica ettik. Acilin yoğunluğu bizim için her zaman problem olan bir durum. Günde bin 500'e yakın hasta geliyor ve Bursa'daki nüfusa oranladığınız zaman en yoğun acillerden bir tanesidir. Bu gelen hastaların büyük bir kısmı poliklinikte ve hatta aile hekimlerinde tedavi olabilecek hastalar olmalarına rağmen akşam saatlerinde acilde çok ciddi bir kalabalığa neden olmakta ve gerçekten acil hizmet alması gereken hastalara düşen zaman ve hassasiyet maalesef verilememektedir. Halkımıza; acil olmayan vakaların acile gelmemelerini, polikliniklerimizin bu konuda hizmete hazır olduğunu, aile hekimlerinin birçok ihtiyaca hizmet vereceğini iletmek istiyorum. Hastane bizim hastanemiz, çok güzel bir değer, Bursa'daki en modern hastane, Bursa'daki en kaliteli ve en büyük hastanelerden bir tanesi. Biz bunun kıymetini bilmeye çalışıyoruz. İnegöl halkından da bu hastanenin kıymetini bilmelerini istiyoruz. Çok modern bir hastanede hizmet sunmaya çalışıyoruz ve halkımız da çok güzel bir hastane hizmeti alıyor. Bunun farkına Bursa'daki benzer hastaneleri gördüklerinde varabiliyorlar. O bağlamda halkımızdan herhangi bir önerileri, eleştirileri, teşekkürleri, takdirleri varsa onu gönül rahatlığıyla idaremize iletmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

PERSONELİ DE ANLAMAK LAZIM

Hastanede personel ile vatandaş arasında yaşanan sıkıntılardan söz eden Göçmen, 800'den fazla personel ile çalışıyoruz. Personelimize iletişim konusunda eğitimler verdik. Ben kendi adıma ciddi faydalar gördüm bu eğitimlerden. 3 binden fazla polikliniklerde, bin 500 acilde, gelen giden, ziyaretçi derken 10 bin insanın günde giriş çıkış yaptığı bir yer burası. Herkes insan. Gönül isterdi ki, personel hasta ya da hasta yakını arasında sorunlar olmasın ama olabiliyor. Buradaki personelin de bir sabrı var. Onları da anlamak lazım” dedi.

KENDİMİZE GÖRE ÇARELER ÜRETİYORUZ

Acil önündeki hatalı paralanmalarla ilgili soruları da yanıtlayan Göçmen; Bursa Büyükşehir ve Emniyet ile konuyu görüştük. Acilin girişi uygun değil. Kesinlikle değişmesi gerekiyor. Emniyet ve Büyükşehir'den proje istedik. Proje geldi ama bize uygun değil. Biz kendimize göre çareler üretiyoruz” diye konuştu.

TUVALET SIKINTISI TAMAMEN DÜZELECEK

Hastanenin tuvaletlerinde yaşanan sıkıntıların sorulması üzerine konuşa Göçmen, Burası yapılırken giderler aşağıya doğru olması gerekirken yanlış yapılmış. Yenilenmesi gerekiyor. Hepsini kırıp yeniden yapmaları lazım. Biz Ağustos ayına kadar müteahhide zaman verdik. Bunları düzeltmek zorunda. O zaman tuvaletlerle ilgili sıkıntılar tamamıyla düzelecek” ifadelerini kullandı.

HATALI YANGIN ALARMI BAKIN NEDEN ÇIKIYORMUŞ

Son günlerde yangın sisteminin devreye girmesi konusunda da soruları yanıtlayan Göçmen, Yangın sistemi devreye girdi ama hasta ve hasta yakınları yasak olan yerlerde sigara içince sistem bunu yangın olarak algılıyor ve devreye giriyor. Gün içinde asılsız yangın alarmları Allah muhafaza gerçek bir yangında umursamaz hale getirip, kötü sonuçlara sebebiyet verebilir” açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10111,02%0,28
  • DOLAR

    32,38% -0,12
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2408,15% -1,09
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00