ADALET İÇİN YÜRÜDÜLER

ADALET İÇİN YÜRÜDÜLER

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasını gerekçe sayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adalet sloganıyla Ankara´dan İstanbul´a başlattığı yürüyüşe İnegöl teşkilatından da destek geldi. CHP İnegöl İlçe Teşkilatı, İnegöl Adalet

Adalet Sarayı önünde açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Sekreteri Kemal Torun, ?Milletvekilimiz Enis Berberoğlu yalnız değildir. Yaptığı işten dolayı ben bunun hesabını sorarım. Kimsenin yanına bırakmam diyen iradenin hedef göstermesi ile tutuklanmıştır. Bu bize yargının baskı altında olduğunu göstermektedir. Değerli arkadaşlar, On Beş yıllık AKP iktidar döneminde Ergenekon ve Balyoz düzmece davaları ile talimatlı çadır mahkemeleri ile adalete olan güven sarsıldı. İnsan hakları ayaklar altına alındı. Değerli arkadaşlar, Cemaatlerin ne istedilerse aldığı bürokrasinin ve devletin toptan cemaatlere peşkeş çekildiği kendi ağızlarından tescillendi. BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) eş bakanlığı ile övünenler ABD emperyalizminin Orta doğuyu kan gölüne çevirmesiyle övünebilirler. Ancak, bizler Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini kendimize şiar olarak kabul ettik. Her türlü işgal ve savaşı şiddetle kınıyoruz. Emperyalistlere ve iş birlikçilerine, kirli ellerinizi bölgemizden çekin, savaşa hayır, barış hemen şimdi diyoruz. Değerli arkadaşlar, OHAL e sığınarak son günlerdeki, atamalar ve uygulamalar bizlerin on altı nisan´ da neden hayır denmesi gerektiği tespitlerimizi doğruluyor. Onun için provokasyonlara kapılmadan çatışma dilinden uzak, süreci halkımıza doğru anlatmalıyız. Geçmişteki tespit ve söylemlerimizi bilince çıkarıp halkımıza anlatacağız. Her kes için adalet kamusal eğitim ve sağlık, demokrasi taleplerimizi hep canlı tutacağız.? Dedi.

HER ADIMIMIZ BİR ADALETTİR

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise ?Adaletin mazlumlar için olmasını gerektiğini düşündüğümüz için adaletin önündeyiz. Ama ne yazık ki, adalet binalarının içinde saray faşizminin egemenliği söz konusudur. Yargıçlar hakimler savcılar hukukun üstünlüğüne hukukun bilimsel açıklamalarından değil sarayın bu konuda nasıl karar vereceği üzerinden davalara karar vermektedirler. Enis Berberoğlu üzerinden yürüyen bu süreç sadece bir milletvekilimizin üzerinden değildir. Bütün Milletvekilleri içindir. Adalet yoksa can güvenliği yok, mal güvenliği yok, özgürlük yok. Sayın genel başkanımız hukukun tükendiği, demokrasinin tükendiği, iktidarın her türlü aymazlık içerisinde olduğu bir dönemde Ankara´dan İstanbul´a adalet yürüyüşü başlattı. Bizde bu aydınlık coğrafyada Ankara´dan başlayan yürüyüşe İnegöl´den başlıyoruz. Her adımımız bir adalettir.? Dedi.

Konuşmaların ardından sayıları 60´ı bulan CHP teşkilatı üyeleri İnegöl Emniyet müdürlüğü ekiplerinin güvenliğinde Kestel´in Turanköy mahallesine yaya olarak yürüdüler.

 



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24