www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Adalet İnsanlarımız İçin Ekmek Su Kadar Değerlidir

Adalet İnsanlarımız İçin Ekmek Su Kadar Değerlidir

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’nin yapmış olduğu ziyarette konuşan Başsavcı Mehmet Demirel, “Adalet onuruna uygun yerlerde icra edilmelidir. Biz böyle bir mekand

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile birlikte yeni hizmete giren Adliye Sarayını ziyaret ederek, Başsavcı Mehmet Demirel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette ilk olarak söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hükümetin son birkaç yılda yeni adliye binaları yapma noktasında verdiği gayreti memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Adliye sarayının yapılmadan önce yerinde cezaevinin olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Binamızın birkaç yıl öncesine gittiğimizde 60 yıllık bir cezaevi çok kötü durumda duruyordu. İnşallah ardından gerçekleşecek olaylar var. Kapalı cezaevi ile ilgili çalışmalar var. Temenni ediyoruz ki, adli bir olay olmasın ama böyle büyük bir şehirde adli olaylar da bir gerçek. Adliyenin hükümet konağından çıkmasının getirdiği avantajlar oldu. Binada ciddi bir rahatlama olduğunu biliyoruz. Orada gerek iç, gerekse dış düzenlemelerde Belediye olarak destek veriyoruz.” dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Başsavcı Mehmet Demirel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını aktararak, “Adliye Sarayı projeleri bundan 5 sene önce başladı. Tüm iller e ve ilçelerde yenilenmesi ile ilgili Başbakanımızın bir talimatı vardı. O dönemde bu hizmetin İnegöl’e kazandırılması da çok manidardır. Çünkü geciken adalet asla adalet değildir. Adaletin zamanında tecelli etmesini istiyor vatandaşlarımız. İnşallah burada doğru güzel kararlar alınacak. Vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Fiziki şartların iyileştirilmesi adalet mekanizmasındaki süreci de hızlandıracaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Adalet Sarayının resmi açılış ile ilgili de açıklamalarda bulunan Hüseyin Şahin, “Adalet Bakanımız Sadullah Ergin ile görüştüm. Bahar gibi yapalım, havanın güzel olduğu günde yapalım dediler. İnşallah yapacağız. Adalet Bakanımız gelecek. Adalet Sarayının açılışını kendisiyle yapacağız. Tarihi sonradan belli edeceğiz. Hastanenin temel atmasını ise lokal olarak yapacağız. Hafriyat devam ediyor. Temel atma noktasına geldiğinde Valimiz, milletvekillerimiz ile beraber atacağız.” ifadelerini kullandı.  

 

Başsavcı Mehmet Demirel de 1,5 aydır yeni binada faaliyet gösterdiklerini bildirerek, “Adalet onuruna uygun yerlerde icra edilmelidir. Biz böyle bir mekanda faaliyet gösteriyoruz. Bundan sonra bize düşen daha çok, özverili çalışmaktır. Adaletin tesisini temin etmektir. İnşallah bu hedefe beraberce ulaşırız. Adalet insanlarımız için ekmek su kadar değerlidir.” dedi.

 

Adalet Sarayının bütün tefrişatının %90’nın cezaevleri tarafından temin edildiğin kaydeden Mehmet Demirel, “Cezaevi personeli çalışacak tefrişatları yapmışladır Bu da önemli bir detaydır.  Bazı eksiklerimiz ortaya çıktığında Belediye Başkanımızdan rica ettik. Kendileri de bize yardımcı oldular. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00