www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ADİGEY´DE İFTAR SOFRASI KURULDU

ADİGEY´DE İFTAR SOFRASI KURULDU

İnegöl Belediyesi, Ramazan ayının bereketini, paylaşma duygularını devam ettirmek, ayrıca kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek için Adigey Cumhuriyeti´nde iftar yemeği düzenledi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit başkanlığında Adigey Cumhuriyetine giden heyete bazı belediye meclis üyeleri ile İnegöl Çerkes Adigey Derneği yöneticileri de eşlik etti. Adigey Cumhuriyeti başkenti Maykop´ta 400 kişiye ve Pinehes kasabasında da 100 kişiye iftar verildi. Ayrıca ihtiyaç sahibi 50 kişiye de Tahtamukay da kumanya dağıtıldı.

İLİŞKİLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit başkanlığındaki heyeti Tahtamukay Belediye Başkanı Mish Medin ve meclis üyeleri karşıladı. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı temaslarda iki kardeş şehir arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi kararlaştırıldı.

?AMACIMIZ GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAK?

Ziyaret sırasında konuşma yapan Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; ?İnegöl ile Tahtamukay arasındaki kardeş şehir olgusunu daha da pekiştirmek, kardeşlik bağlarını daha güçlendirmek adına bugün sizler ile birlikteyiz.Sizlere İnegöllü hemşerilerimin selamını getirdik. Biz sizleri çok seviyoruz. Ayrıca aramızda çok güçlü bir dostluğun olduğunu da belirtmek istiyorum. Amacımız İnegöl ile Tahtamukay arasında kardeşlik dolu, paylaşım dolu bir gönül köprüsü kurmak? dedi.

?EŞSİZ BİR DUYGU?

?Ülkemizde yaşadığımız iftar coşkusunu birlikte yaşamak için bugün burada sizinle birlikteyiz? diyen Yiğit; ?Ayrıca birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında farklı coğrafyalarda farklı ülkelerde, farklı milletlerden insanlarla birlikte olmak, onlarla birlikte oruçları açmak da eşsiz bir duygu? şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve beraberindeki heyet Adigey Cumhuriyetinde sürdürdüğü temaslar kapsamında Maykop müftüsünü de ziyaret etti.

 

Ziyaretlerin ikinci gününde ise İnegöl heyeti Tahtamukay´daki ihtiyaç sahiplerine 50 kişilik kumanya dağıttı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19