www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ADİL DÜZEN ŞART

ADİL DÜZEN ŞART

Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatlanma Başkanı İsmail Özdemir, Türkiye'nin 400-500 aileye çalıştığını belirterek, Mutlak suretle adil bir düzen kurmak zorundayız” dedi.

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından mutat olarak düzenlenen ilçe divan toplantısı, mahalle başkan ve yardımcıları, gençlik kolları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve istişare kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 “KİMSENİN KİMSEYLE SORUNU YOK”

Parti lokalinde düzenlenen ilçe divan toplantısının açılış konuşmasını ilçe başkanı Ertan Sütçü yaptı.

 Ülkede paralel yapı, Kürt meselesi gibi kavramlarla toplumun kutuplaştırıldığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Bir paralel yapı kavgasıdır gidiyor, ülkenin menfaatine yapılan bir şey yok. Hepsi intikam almak amacıyla yapılıyor. Gördüğümüz bu menfaat hesaplaşmasında olan yine garibana oluyor. Yine açılım açılım diye tutturulan başka bir açmaz var. Ortada olmayan bir şeyi sorun diye ortaya atarsanız o da zaten sorun olur. Bizim böyle bir sorunumuz yoktur. Bunun çözümü de İslam odaklı bir harekettir. Eğer ki siz bu sorunu Kürt sorunu diye adlandırırsanız, başta Kürt kardeşlerimize haksızlık etmiş olursunuz. Kimsenin kimseyle sorunu yoktur. O bölgede rahmetli hocamızın dediği gibi bir yatırım eksikliği ve halka zamanında yapılan yanlış muameleler var. Bu şekildeki politikalar halkı kutuplaştırmaya götürmekten başka işe yaramaz” dedi.

 İSTİŞARESİZ KARARDAN HAYIR GELMEZ

Son bir aydır sıkça tartışılan kaldırım işgali meselesi konusuna değinen Sütçü, “Ben burada kararın sonuçlarından çok başlangıç sürecine dikkat çekmek istiyorum. Bizler inancımız gereği olarak alacağımız her kararda istişare etmek durumundayız. Öncelikli olarak bu konuda nasıl bir süreç izlendi açıklanması gerekir. Sayın Başkan gerekli yerlerle görüşüldü diyor ama bu nasıl bir görüşme ki yasağın daha ilk günü doğrudan kararın muhataplarından ciddi tepki geliyor. Buradan şunu görüyoruz ki bazen yapılmak istenen doğru olsa bile, istişaresiz kararlardan hayır gelmemiştir” şeklinde konuştu.

 BİR İTFAİYE ERİ GİBİ KURTARACAĞIZ

Zulüm düzeni yerine adaletli bir sistem kurmak için yola çıktıklarının altını çizen Ertan Sütçü, “Adaleti ve kardeşliği esas alan sisteme biz Milli Görüş diyoruz” dedi. Sütçü, görevlerinin; yanlış yola sapanları doğru yola davet etmek olduğunu, bunun bir kardeşlik hukuku gereği olduğunun altını çizdi. Sütçü, “Bir itfaiye eri gibi, çevremizde yanan ateşleri söndürmeye koşmalıyız. İnsanları, kardeşlerimizi yaşanan bu yangınlardan kurtarmalıyız” diye konuştu.

 DAĞ BAŞINDAKİ ÇOBANA DA ULAŞMALIYIZ

Sütçü’nün ardından söz alan Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatlanma Başkanı İsmail Özdemir, seçimlerden önce, ev ev, köy köy dolaşılması gerektiğine değinerek, “Bu seçimlerle hepimize çok önemli görevler düşüyor. Ev ev dolaşmamız lazım. Biz o kardeşlerimize ulaştığımız zaman onların akın akın bize koştuğunu göreceğiz. Bazı kardeşlerimiz ‘Bize gelmez, çok uzak, orada fazla insan yaşamıyor’ diyor. Herkese gideceğiz, herkesi kucaklayacağız. Küçük bir belde veya köy de olsa oraya gideceğiz. Mutlak suretle her köye, her beldeye ve hatta mümkünse dağ başındaki her çobana ulaşmamız icap eder. Çünkü hakikat kıvılcımının nerede çakacağını Allah bilir. Attığımız her bir adım, her bir kelam kayda girmekte. Mesafeler ne kadar uzak olursa sevabımız da o derece artığına inanırız. O sebeple şurada az insan yaşıyor, şurada az insan var demeyeceğiz. Her yere koşacağız” ifadelerini kullandı.

 KİMSEYLE TARTIŞMAYA GİRMEYİN

Parti teşkilatlarını üslup konusunda da uyaran Özdemir, “Tartışmaya kati suretle girmeyin, diğer partilere mensup militanvari konuşma yapanlara, sizi olumsuz mecralara sürüklemek isteyenlere, ‘selam olsun’ deyin yeter.  Sözden daha ağır, dilden daha keskin bir şey yoktur. Kılıç yarasını zaman kapatabilir ama dilin açtığı yarayı zaman kapatamıyor. İnsanları kırmayalım. Koca Yunus, ‘Söz ola durdura savaşı, söz ola kestire başı’ diyor. Gönülleri tedavi etmek için, gönülleri kırmadan dökmeden gidiyoruz. Şunu yapmışlar bunu yapmışlar diyerek hiçbir tartışmanın içine girmeyerek, yapacaklarımızı söyleyelim” dedi.

 DİĞERLERİNDEN 4 TEMEL FARKIMIZ VAR

Saadet Partisi’nin diğer partilerden 4 ana temel farkının olduğuna da değinen Özdemir, “Saadet Partisi’nin diğerlerinden 4 farkı vardır. İlk farkımız yönümüzdür. Bizim yönümüz doğuya kardeşlerimizden yana, onların yönü ise Batı’ya doğrudur. Tarihte Doğu Peygamberler ocağı, Batı ise haydutlar yuvasıdır. Bir diğer farkımız ise durduğumuz yerdir. Diğerleri Batı kulübüne girebilmek için zalimlerin yanında yer alırken, biz ise hep mazlumların yanındayız. Üçüncü olarak ölçülerimiz farklıdır. Öteki partiler Batı’nın kriterlerini benimsiyorlar. Biz ise faizin dünya gerçeği olduğunu, zinanın serbest bırakılmasına karşıyız. Son olarak amacımız farklıdır. Onlar AB’ye girmek istiyor, biz ise İslam Birliği’ni kurmak istiyoruz. Eğitim, ekonomi, sosyal düzen anlayışlarımızda tamamen farklıdır” şeklinde konuştu.

 ZALİMLERİN İNSAFINA BIRAKAMAYIZ

Türkiye’de yaşayan milyonların insanın açlık sınırının altında yaşam sürmeye çalıştıklarına da değinen Özdemir, ülkenin 400, 500 aile için çalıştığına değindi. Özdemir, “Asgari ücret 949 TL, açlık sınırı bin 450 TL. Arada büyük bir fark var. Peki, bu 949 liranın en azından 300 TL’si kiraya gidecektir.  Mutfak masrafı, faturalar deyince geriye ne kalır. Çay ve simit bile alamazsın. Nitekim bundan 10 yıl önce çay simit hesabı yapanlar, şimdi bunu yapamıyor. Çünkü yapacak durumda değiller. Kendileri maşallah köşeyi dönmüş durumdalar. Mutlak suretle adil bir düzen kurmak zorundayız. Türkiye 400, 500 ailesi için çalışıyor, bunlar kalburüstü. 6 milyon insanımız işsiz, 10 milyon insanımız açlıkla boğuşuyor. Bunların hepsine dur diyeceğiz. İnsanların bir takım zalimlerin insafına bırakamayız. Bu ülkede herkese yetecek kadar yer de nimet de vardır. Ancak adil bir düzen, sistem yok” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19