ADİL KANSU BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

ADİL KANSU BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5’inci Belediye Başkan Yardımcısının Adil Kansu olduğunu açıkladı. Kansu’nun 2 Mayıs itibariyle göreve başlayacağı bildirilirken, dün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında Başkan Yardımcılarının maaşları

 

30 Mart seçimleri sonrası Gülhan Şahin ve Güngör Sabri Günaydın ile birlikte Alper Taban ve Eşref Yiğit Belediye Başkan Yardımcısı olmuştu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün yapılan meclis toplantısında 5’inci Başkan Yardımcısının da Adil Kansu olduğunu açıkladı.

 

Meclis gündeminin 4’ncü maddesinde Belediye Başkan Yardımcılarının maaşlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Bu görüşme sırasında Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit salon dışına çıkarıldı. Söz alan MHP grup sözcüsü İsmail Karaman, başkan yardımcılarına verilecek maaş miktarını kamuoyunun merak ettiği ifade ederek, açıklanmasını istedi.

 

BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARI NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, maaşlarla ilgili yaptığı bilgilendirmede şöyle konuştu: “İnegöl Belediye Başkanı 6 bin 500 lira maaş alıyor. Yıl sonuna kadar vergi gelirleri nedeniyle bu maaş miktarı düşüyor. Ortalama 6 bin lira maaş var. Yardımcılar ise 4 bin ila 4 bin 200 lira arasında maaş alacaklar. Bundan fazlasını kanuna göre veremiyorsunuz. Eşref Yiğit Tahtaköprü belediye başkanıyken daha yüksek maaş alıyordu. Şimdi daha düşük maaş alacak” dedi.

 

Başkan yardımcılarının maaşının belediye başkanına verilen miktarın üçte ikisi olarak belirlenmesi konusu oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ BAŞKAN YARDIMCISI ADİL KANSU

Alinur Aktşa, bu görüşme sırasında 5’inci Belediye Başkan Yardımcısını da açıkladı. Aktaş, meclis üyesi Adil Kansu’nun da Başkan Yardımcısı olarak atamasının yapıldığını, 2 Mayıs’ta onun maaşı ile alakalı tekrar görüşme yapılacağını söyledi.

 

BAŞKAN YARDIMCILARININ SORUMLULUK ALANLARI AÇIKLANDI

Öte yandan, meclis Belediye Başkan ve yardımcılarının sorumlu oldukları müdürlükler hakkında da bilgi verildi. Bu konuda ise Aktaş şöyle konuştu: “Turgay Yel yeni dönemde, benim şehir dışında olduğu zamanlarda başkan vekili olarak görev yapacak. İmar komisyonu üyesi olması nedeniyle ayın 9 günü büyükşehire geçeceği için şu anda Kent Konseyi başkanının kullandığı oda kendisine tahsis edildi. 5 başkan yardımcımız Alper Taban, Eşref Yiğit, Adil Kansu, Güngör Sabri Günaydın ve Gülhan Şahin. Alper Taban’a İnsan kaynakları ve eğitim müdürlüğü, kültür ve sosyal işler müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü bağlı. Eşref Yiğit’e herhangi bir birim bağlamadık. Bütün birimlerle irtibat halinde olacak. Belediyemizin 6 hizmet noktası var. Bunun yanında 91 mahalleyle koordinasyonu sağlayacak. Adil Kansu, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Etüt-Proje Müdürlüğü’nden sorumlu olacak. Güngör Sabri Günaydın, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden sorumlu olacak. Gülhan Şahin ise Huzurevi Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu olacak. Özel Kalem Müdürlüğü, Basın yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü de bana bağlı olacak. Yeni ihdas edilen müdürlüklerle alakalı; Bilgi İşlem, Emlak İstimlak, Etüt-Proje, Spor İşleri ve Strateji Geliştirme Müdürlükleri tanımlamak adına bunları anlattık. Sadece norm kadroyu oyluyoruz. Ben geniş bilgi vermek istedim. Detayları Mayıs meclisinde görüşülecek.”



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04