www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Adli Yıl Törenle Başladı

Adli Yıl Törenle Başladı

2017-2018 Adli Yılı, İnegöl Adliye Sarayı´nda düzenlenen kokteyl ve gerçekleştirilen bayramlaşma programıyla başladı.

UYUŞTURUCU VE CİNSEL SUÇLAR ÖNDE GELİYOR

Törenin ardından bir konuşma yapan İnegöl Baro Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, ?İnegöl Adliyesi olarak yeni yıla tam kadro giriyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Adliyemiz ve yargımız her yıl artan bir dava yoğunluğuyla karşı karşıya kalıyor. Gözlemimiz şu ki; yargıç ve savcılarımızın gerçekten özverili çalışmaları sonucunda bu zorlukların üstesinden geliyoruz. İnegöl´de yoğun şekilde görmüş olduğumuz uyuşturucu ve cinsel suçlarla ilgili adliyenin ve güvenlik güçlerinin kararlı tutumu sayesinde bir azalma olmuştur. Yeni adli yılın hepimize hayırlı olmasını diliyor, Sayın Cumhuriyet Başsavcımıza hoş geldiniz diyorum? dedi.

TAM KADRO

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bekir Evim, ?Yeni adli yılımızı tam kadro olarak açıyoruz. Kadromuz yenilendi ve güçlendi.Hâkim savcı eksiğimiz büyük ölçüde giderildi. Personel yönünden de iyi durumdayız. Ağır cezamızda yoğun bir dava yükümüz var. Bunları büyük oranda erittik. Yeni yılda da eritmeye devam edeceğiz. Özellikle uyuşturucu suçlarında büyük bir artış var. Uyuşturucu ile mücadelede de kararlı bir tutum var. Emniyetimiz ciddi operasyonlar yaptı, bu da bize dava olarak aksetti. Bunları seri ve adalete uygun bir biçimde bitireceğiz. Başsavcımıza hoş geldiniz diyoruz. Yeni kadro ve yeni ekip olarak huzurlu, güzel, ahenkli bir şekilde adalete hizmet düşüncesiyle uyumlu şekilde görevimizi ifa edeceğiz? şeklinde konuştu.

HIZLI VE KALİTELİ HİZMET

Son olarak konuşan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, ?İnegöl´de güzel bir çalışma ortamı buldum. Barış, huzur ve güzel bir kardeşlik ortamı var. Bu ortama dâhil olarak kaliteli bir şekilde hep birlikte İnegöl´de daha iyi bir adalet hizmeti verebilmek için çalışmak istiyoruz. Bu noktada basınımıza da görev düşüyor. Hep birlikte iletişim halinde olarak beraberce kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda da birlikte çalışacağız. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sürecinden sonra ülkemizde çok zorlu bir ortamdan geçtik. Özellikle yargı camiası olarak FETÖ unsurlarını içimizden temizledik ve özellikle bu yıldan itibaren yargıda zaman yönetimiyle birlikte savcılıklarımız olsun mahkemelerimiz olsun çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmet verecek. Bu noktada adaletin daha etkili tesis edileceğine inanıyorum. Eksikliklerimiz giderildi. Bu yıl çok daha iyi ve kaliteli bir hizmet vereceğiz? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29