ADLİYE SARARI KARIŞTI

ADLİYE SARARI KARIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Alanyurt´ta bulunan Malazgirt Camii´nde işlenen cinayetin duruşması sonrası İnegöl Adliyesi karıştı.

Geçtiğimiz aylarda Alanyurt Yeni Mahalle´de bulunan Malazgirt Camii tuvaletinde işlenen cinayetin görüldüğü duruşma sonrası adliye dışında arbede çıktı. Ölen kişinin yakınları mahkeme sonrası adliye dışında sanığın araca alındığı sırada duvara tırmanarak tehditler savurdular. Bu sırada kapıdan atlayarak adliye bahçesine giren bazı şahıslar, Jandarma tarafından güçlükle dışarıya çıkarıldı. Bir kişinin belindeki silahı çekmesi üzerine biber gazı kullanan Jandarma ekiplerine yönelik zaman zaman da taşlı saldırı gerçekleştirildi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, polisler kalabalığı kısa sürede dağıttılar. Mahkûmu taşıyan cezaevi aracı ise çok sayıda polis arabasının eşliğinde adliyeden çıkarıldı.

OLAY

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün sabah saatlerinde Alanyurt Yeni Mahalle´de bulunan Malazgirt Camii´nde meydana geldi. İddiaya göre bölgede ikamet eden Dilaver E. isimli şahıs, cami avlusunda bulunan lavaboların kapalı olduğunu görünce sabah namazı için camiye gelen 46 yaşındaki Esfendiyar Girgin´e lavaboların neden kapalı olduğunu sordu. Bölgede tadilat olduğu cevabını almasının üzerine cami avlusunda küfürler savurmaya başlayan Dilaver E. ile Girgin arasında tartışma başladı. Çıkan tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle beraber Dilaver E., üzerinde bulundurduğu bıçağı evli ve 5 çocuk babası olan Esfendiyar Girgin´in kalbine sapladı. Olaya tanıklık eden ve tarafları ayırmak isteyen 61 yaşındaki İbrahim Duman da Dilaver E.´nin bıçak darbesi sonucunda yaralandı.

HAYATA TUTUNAMADI

Yaralı şahıslar, çevredeki vatandaşların ihbarları üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı´nda görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralılardan durumu ağır olan Esfendiyar Girgin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken bir diğer yaralı İbrahim Duman ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

TUTUKLANDI

Olayın ardından caminin karşısında bulunan evine giden katil zanlısı Dilaver E., olay yerinde tahkikat gerçekleştiren Emniyet ekipleri tarafından evinde gözaltına alındı. Dilaver E.´nin evinde yapılan aramada çeşitli silahlar ele geçirildiği öğrenildi. Dilaver E., emniyetteki ifadesi alınan İnegöl Adalet Sarayı´nda hâkim karşısına çıktı. Dilaver E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07