ADLİYE PERSONELİ KAN VERDİ

ADLİYE PERSONELİ KAN VERDİ

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi, İnegöl Adalet Sarayı'nda gerçekleştirdiği kan bağış kampanyasında 25 ünite kan alımı gerçekleştirdi.

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi, dün İnegöl Adalet Sarayı’nda kan bağış kampanyası gerçekleştirdi. Türkiye çapında ‘1 ünite kan 3 can’ sloganı ile gerçekleştirilen kampanya kapsamında Adalet Sarayı personelinin ilgisi sonucu toplamda 25 ünite kan alımı gerçekleştirildi.

TEK KAYNAĞI İNSANDIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimi Doktor Tanzu Çavuş, “Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak bugün İnegöl Adliyesindeyiz. Daha önce de adliyede bir kan bağış kampanyası düzenlemiştik ve çok verimli bir kampanya olmuştu. Umarız bugün de aynı şekilde verimli olur. Kan bağışı hayat kurtarır. Kan maalesef hala üretilemeyen bir ilaçtır ve tek kaynağı insandır. Kana ihtiyacı olan insanların bu kanı temin etmedikleri sürece sakat kalma veya ölüm gibi tehlikeli durumlar söz konusudur. Bunun için sağlık durumu elveren herkes mutlaka kan bağışı yapmalıdır. Türkiye olarak kan bağışı konusunda birazcık daha toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç duymaktayız. Gelişmiş ülkelerde düzenli kan bağış oranı yüzde 5’lerde iken ülkemizde bu rakam 1-1,5 civarındadır. Hastaların ve hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmaktadır. Tüm halkımızı bugün adliyede kan bağışına bekleriz. İnegöl halkının kan bağış konusuna duyarlı olduğunu biliyoruz ve bugüne kadar yapmış oldukları bağışlar için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da devamını bekliyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ise, “Bugün Kızılay Kan Toplama Ekibi adliyemize stant açtı. Ekip, her yıl ortalama 2 kez adliyemize gelip bağışçılardan yerinde kan alıyor. Bugün itibari ile de bu şekilde gelmiş oldular. Adliye çalışanları olarak kan bağışının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve bu anlamda elimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07