ADLİYE PERSONELİNDEN KAN DESTEĞİ

ADLİYE PERSONELİNDEN KAN DESTEĞİ

İnegöl Adalet Sarayında çalışan personel ile vatandaşların katıldığı kan bağışısı kampayasında Kızılay’a 36 ünite kan bağışında bulunuldu.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Kızılay Bursa Şubesi işbirliği ile Adalet Sarayında kan bağış kampanyası düzenledi. Kan bağış kampanyasına adliye personeli ile birlikte vatandaşlar da ilgi gösterdi.

 

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç’ın da kan bağışında bulunarak destek verdiği kan bağış kampanyası hakkında bir açıklama yapan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, “Bundan yaklaşık 5 ay önce Kızılay Bursa Şubesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışma doğrultusunda kan bağışı kampanyası başlatmıştık. O süreci tekrarlamak adına bizden yeniden bir talepte bulundular. Bugün adliyemizin iş yoğunluğunu da göz önüne alarak duruşmaların olmadığı bir günü tercih ettik. Bu manada bugün Kızılay’ın Bursa Şubesi yetkilileri kan bağışı kampanyasına katılarak adliyemiz içerisinde bir kan bağış stantı kurdular. Bu manada biz de adliye çalışanları olarak yeterli miktarda kan vermek için buradayız. Malumunuz kanın ne zaman ne şekilde kimin ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. İhtiyaç sahiplerine yetiştirilmesi doğrultusunda az da olsa katkımız olursa kendimizi mutlu edeceğiz. Ağır Ceza Başkanımızla birlikte katkı sağlamak üzere buradayız. Verilen kanları ilgili yerlere ulaştıracakları için teşekkür ediyor, ihtiyaç sahiplerine de acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

TEK KAYNAĞI İNSAN

Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek ise, adliye sarayı içerisinde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak; “Başsavcımızın destekleri ile burada bulunan personelden ve adliyeye gelen vatandaşlardan kan alıyoruz. Daha önce yaptığımız kan bağış kampanyasında 45 ünite kan almıştık. Bu bizim için önemli bir rakamdı. İnşallah bugün daha fazla alacağız. Çünkü her geçen gün Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi, İnegöl’de de kan ihtiyacı artmaktadır. İnegöl’de geçen yıl 12 bin 700 ameliyat oldu. Biz buna karşılık ancak 5 bin ünite kan bulabildik. Diğer ihtiyaçlarımızı Yalova’dan, Balıkesir’den, Mustafa Kemalpaşa’dan, Karacabey’den ve Bursa merkezden temin ettik. Biliyorsunuz kanın tek kaynağı insandır. Kan verildikçe hayatları kurtulur. Bugün bize, yarın size lazım olur. Önce kendini sev, insanı sev, kan ver, hayat kurtar” diye konuştu.

 

KURBAN BAĞIŞLARI SÜRÜYOR

Kızılay Derneği’nin kurban bağışları hakkında da hatırlatmada bulunan Gündoğdu Arıyürek, şöyle devam etti: “Kızılay olarak kurban bağışlarımız da devam etmektedir. Kurban bağışları yurt için 575 lira, yurt dışında ise 300 lira. İnegöl halkı her zaman cefakar ve vefakar olarak fedakarlığını yapıyor. Geçen yıl 144 aileye İnegöl’de kurban dağıttık. Bazı aileler sadece kurban bayramından kurban bayramına et görebiliyorlar. Yapılacak bağıpşlar için şimdiden teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Her gününüz bayram gibi olsun.”



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32