AF PAKETİ GENİŞLİYOR

AF PAKETİ GENİŞLİYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından TBMM'ye sunulan kesinleşmiş vergi alacakları ile Sosyal Güvenlik Kurumu`nca takip edilen prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifinin genişletilmesi gündeme geldi. Milletvekili

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in Milletvekili arkadaşlarıyla birlikte verdiği tarihi af teklifinin genişletilmesi gündeme geldi. 15 ayrı çeşit vergi ve idari cezanın yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı, birçok kişinin yüzünü güldürecek.

 

TALEP YAĞDI

TBMM’de alt komisyonda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısındaki af düzenlemesi genişliyor. Vatandaşlar ve şirket sahipleri, teklife imza veren milletvekillerini talep yağmuruna tuttu. En çok talep, emlak vergisi ve öğrenim kredisi borçları ile çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borçları için geldi.

Düzenlemeye, gelir vergisi stopajı ödememek için dağıtılmayan kârlar da eklenecek. Kasalarda birikmiş bulunan ve şişkinliğe yol açtığı bildirilen dağıtılmayan kârları eritmek için yüzde 15 gelir vergisi stopajı bir defaya mahsus olmak üzere yüzde 5’e indirilecek. Beyanname ile gelir vergisi ödenmesi de istenmeyecek. Kurum kazançları yüzde 20 kurumlar vergisine tabi tutulurken, dağıtılan kârlar için iki aşamada vergi alınıyor. Dağıtılan kârın tamamı üzerinden yüzde 15 gelir vergisi stopajı kesiliyor. Ardından da dağıtılan kârın yarısı diğer gelirlerle birlikte beyan edilerek yüzde 15 ile 35 arasında vergilendiriliyor.

 

ŞAHİN; “TASARI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, mecliste konu üzerinde çalıştıklarını belirterek belediyeleri de tasarıya dahil etmeye çalıştıklarını söyledi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50