AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu Başkanı Varol Yılmaz, afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için, her bireyin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

 

Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu tarafından Sivil Savunma Günü dolayısı ile İnegöl´deki okullara, afetler esnasında nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgilerin içerisinde bulunduğu broşür dağıtıldı.

AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma GrubuBaşkanı Varol Yılmaz, ?İnegöl Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu olarak Sivil Savunma Günü etkinlikleri çerçevesinde okullarımızda öğrencilerimize deprem öncesi tehlikelerin neler olduğu, ne gibi önlemler alınması gerektiğini ve bunları nasıl uygulanmasını anlatan bir bilgilendirme broşürü dağıttık. Bu vesile ile basınımız aracılığıyla İnegöl halkına seslenmek istiyoruz. Bilinen bir gerçek var ki afetlerin ilk dakikalarında herkes kendi başınadır.Bizi sadece kendi hazırlığımız ve bilgimiz koruyacaktır. Dünyanın hiç bir ülkesinde arama kurtarma ekipleri gibi birimler tüm bireylere anında ulaşması mümkün değildir. Afet sonrası altın saatler olarak adlandırılan ilk 72 saat için her bireyin hazırlıklı olması şarttır. Bu gerçekten hareketle depremin ne olduğu, nasıl önlem alınması ve nasıl hazırlık yapılması gerektiği,ilk 72 saatte zararı azaltmak adına neler yapılabileceği, deprem sonrası nasıl müdahale edilmesi gerektiği gibi konularda önlem alarak bireyin kendisini ve yakın çevresini doğa ve insan kaynaklı tehlikelerin yaratacağı zararlardan koruması mümkün olabilmektedir. Afet bilinci ve afetlere hazırlık herkes için bir yaşam biçimi olmalıdır. Olumsuzlukları kimse istemez fakat hayatın gerçeği olan bu durumlara hazırlıklı olmalıyız. Bir kez daha eğitim çalışmalarımıza katılmak Kent Konseyi Doğal Afetler Çalışma Grubu gönüllüsü olmak isteyen herkesi beklediğimizi belirtir, tüm halkımıza afetlerden ve tehlikelerden uzak hayırlı bir ömür dileriz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68