?Afrin´e Girmek Sorun Çözmez?

?Afrin´e Girmek Sorun Çözmez?

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, hükümetin Afrin konusundaki tavrının kapsamlı olmadığını belirterek ?Problemler bu şekilde çözülmez" dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Suriyeli muhaliflerle´ birlikte Afrin´deki PYD oluşumuna yönelik gerçekleştireceklerini açıkladığı operasyonla ilgili eleştirilerde bulundu. Eroğlu "Afrin´e girmek tamam da nasıl çıkılacağını da düşünmek lazım? dedi.

?TAVIR KAPSAMLI VE YETERLİ DEĞİL?

Türkiye´nin olası Afrin operasyonunun tek başına ´sorun çözmeyeceğine´ değinen Eroğlu, ?Diyelim, Afrin´e girdik, çıktık, bu Suriye problemini çözecek mi? Şimdi kuzeyde bir koridor oluşumunu engelleme gayesi içindeler, derdimiz bu. Ancak bence hükümetin bu noktadaki tavrı kapsamlı ve yeterli değil; bu sebeple bu hamlelerin problemi çözmeyeceği kanaatindeyim? şeklinde konuştu.

?ABD ORTADOĞU´DA AMACINA ULAŞTI´

Ortadoğu´nun girdiği çıkmaza işaret eden Hasan Eroğlu "Amerika, akıl almaz bir şekilde bu bölgeyi silahlandırıyor. Önce 4 bin TIR denildi. Daha sonra bu silah sevkiyatı 4 bin 500- 5 bin TIR´a ulaştı, belki de bu sayıyı da geçti. Peki bu silahları kim kullanacak? Eninde sonunda onları yine Amerikalılar kullanacaklar. Kimileri çıkıp ´Amerika Ortadoğu´da amacına ulaşamadı´ diyor. İyi de Amerika´nın amacı zaten, bölgede barışın bozulması, tam anlamıyla bir kaos ortamı oluşmasıydı ki bu oldu" ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07