Ağaçlar taşınarak yaşatılıyor

Ağaçlar taşınarak yaşatılıyor

İnegöl Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi'nde atıl duruma düşen yaklaşık 50 yetişkin ağacı yaşatmak amacıyla şehir içerisinde oluşturulan koruluğa taşıyarak dikimini gerçekleştirdi.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden getirilen ağaç söküm aracıyla sökülen ağaçlar büyük bir titizlikle yerlerinden alınarak Mahmudiye Mahallesi Gürbüz Sokak’ta oluşturulan koruluğa nakledildiler.

‘DAHA TEMİZ VE YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, çevre duyarlılığına önem verdiklerini belirterek, “Bugüne kadar çevre adına önemli çalışmalara imza attık. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir İnegöl bırakmak için aralıksız çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu görev ve sorumluluklarımız doğrultusunda hareket edip altına imzamızı attığımız her projede çocuklarımızın daha temiz ve daha yeşil bir çevrede yaşayabilmesini amaçlamaktayız. Bugün de burada yaklaşık 50 yetişkin ağacı bulunduğu yerden sökerek, oluşturduğumuz koruluğa taşıyarak onları toprakla buluşturduk. Bu sayede İnegöl Belediyesi olarak yaklaşık 50 adet yetişkin Sedir, Ladin ve Servi’den oluşan ağacının yok olmasının önüne geçmiş olduk” dedi.

KORULUĞA DAHA ÖNCE DE NAKİL YAPILMIŞTI

İnegöl Belediyesi ekipleri daha öncesinde de OSB Kavşağı’nda yapılacak Köprülü Kavşak çalışmalarının startının verilmesi sonrası Bölge Trafik İstasyonu binasının önündeki yeşil alandaki ağaçları da sökümünden sonra aynı koruluğa taşınmıştı.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68