www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AGD´den anlamlı yarışma

AGD´den anlamlı yarışma

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi tarafından peygamber efendimizin hayatını konu alan ödüllü ?Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması´ gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye´nin 81 ilinde aynı zamanda gerçekleştirilen sınava, ortaokul öğrencileri İnegöl´de de yoğun ilgi gösterdi. Yazar Mustafa Soykök´ün ?En sevgili´ isimli kitabını okuyan öğrencilere bu kitaptan 60 soru soruldu.

İnegöl´de 3 farklı noktada gerçekleştirilen sınava yoğun katılım oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verileceği açıklandı. Aynı zamanda ödüller erkek ve kızlar arasında ayrı ayrı derecelendirme yapılacak. Bursa´da ise dereceye giren öğrencilere tablet kitap seti, keşif dergisi aboneliği ve hediye çekleri verilecek.

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Ortaokullar Komisyon Başkanı Mücahit Şahin, sınavla ilgili yaptığı açıklamada, ?Her yıl olduğu gibi bu yıl da ortaokul öğrencilerini efendimizle buluşturma adına, efendimizin izini takip etme adına bu sınavı düzenliyoruz. Türkiye´nin bütün il ve ilçelerinde sınavımız yapılıyor. İnegöl´de yoğun bir müracaat ve katılım vardı. Gençlerimizin ilgisi ve alakası çok güzel oldu. Peygamberimize olan bu sevgi ve muhabbetten dolayı şükrediyoruz. Genel merkezimiz tarafından derece yapanlara ödüller verilecek. Ancak Bursa ilimizde de ayrıca ödüller verilecektir. Bu sınavın kaybedeni olmayacak. Bu sınava giren öğrencimiz kazanmıştır? diye konuştu.

Şahin konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar. Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler. Amacımız örnek bir nesil oluşturmak. Efendimizin gençlerle ilgili bütün ilişkilerine bakıldığı zaman, O´nun bütün gayret ve hedefinin inançlı, ahlaklı, iffetli ve bilgili bir gençlik oluşturabilmek olduğunun görülebiliyorsunuz. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak tüm ülke genelinde organize Siyer-i Nebi Yarışması´nın bu sene 9.´sunu düzenlerken, hedefimiz öğrencilerimizin efendimize aidiyet duygularını pekiştirmek, peygamberimiz Hz. Muhammed´in hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlayarak, örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın, güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi Yarışması´ndan istifade ederek, mesajımızı en doğru ve en etkili şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz? dedi.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01