www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

İnegöl´de yakalanarak tutuklanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir´in de aralarında bulunduğu 5 eski subay hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığında görevli 5 eski subay hakkındaki soruşturma tamamlandı.

TSK´dan ihraç edilen Kurmay Albay Halil Çelik, Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Osman Tunahan Berk, İnegöl´de yakalanan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile eski bir Üsteğmen hakkında ´Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek´, ´TBMM´ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek´ ve ´Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs´ suçlarından 3´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, ´Örgüt üyeliği´ suçundan ise 15´er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Cumhuriyet savcısı iddianamesinde darbe girişiminin bazı sanıklara önceden bildirildiğini belirterek, sanıklardan binbaşı Atilla Demir´in yakalandığı annesinin evinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen´in kitabının bulunduğunu kaydetti. İddianame 11´inci Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından 5 eski subay yargılanacak.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00