www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Dömez Mahallesi´nde meydana gelen ve 30 yıllık geçmişi olduğu iddia edilen kan davası cinayeti mahkemesi sürüyor. Mahkemede cinayet sanığı T.Ç. için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

 

İnegöl´e bağlı Dömez Mahallesi´nde meydana gelen ve 30 yıla dayandığı iddia edilen kan davası cinayetinin mahkemesi sürüyor. Cinayet tarihinden bu yana tutuklu olan sanık T.Ç., İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi´nde hâkim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan sanık T.Ç., mahkemede, ilk savunmasını tekrarladı. Sanık T.Ç. mahkeme sonunda oğluna not kâğıdı uzatması dikkat çekti.

DNA SONUÇLARI ÇIKTI

Önceki mahkemede, olay yerinde bulunan 3 adet sigara izmaritinin sanık T.Ç.´ye ait olup olmadığının öğrenilmesi için izmaritlerin DNA´sının yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar verilmişti. Dünkü duruşmada DNA sonuçları da açıklandı. Gelen sonuçlara göre sigara izmaritlerinin T.Ç.´ye ait olmadığı ortaya çıktı.

TALEP REDDEDİLDİ

Tütüncü davasında tutuklu bulunan Aziz Mete mahkemeye gönderdiği dilekçede davaya dâhil olmak istediğini söyledi. Mete, tutuklu sanık T.Ç. için ifade vereceğini söyledi. Savcı ise bu konuya itiraz ederek talebin reddi karar verilmesi istedi. Mahkeme Aziz Mete ile muhtar Mustafa Arı´nın dinlenmesi talebini oy birliğiyle reddetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Yapılan duruşmada iddia makamınca hazırlanan mütalaa okundu. İddia makamı T.Ç. hakkında ?Tasarlayarak ve kan güderek adam öldürme´ suçunda hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezasını istedi.

?TAKDİR MAHKEMENİZİNDİR?

Okunan mütalaa sonrası mahkeme heyeti tarafından söz verilen tutuklu sanık T.Ç, ?takdir mahkemenizindir? dedi. Sanığın avukatı ek süre istemesi üzerine mahkeme 18 Ağustos salı gününe ertelendi.

ÇOCUĞUNA NOT VERDİ

Sanık mahkemeden çıkarıldığı sırada yanına gelen oğluna bir not kâğıdı verdi. Not kâğıdı içinde yazanların ne olduğu ise bilinmiyor.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00