AĞRISIZ NORMAL DOĞUM YÖNTEMİ

AĞRISIZ NORMAL DOĞUM YÖNTEMİ

Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uz. Dr. Mahmut Gül, ‘Epidural Anestezi’ yöntemi ile anne adaylarının ağrısız normal doğum yapabildiğini söyledi.

 

Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uz. Dr. Mahmut Gül, ağrısız normal doğum imkanı sunan ‘Epidural Anestezi, yöntemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Neredeyse bütün kadınların hayatlarında en çok çekindikleri anlardan bir tanesinin doğum anı olduğunu belirten Mahmut Gül, “Hamileliğin ilk tespitinden itibaren resmen başlar bu süreç. Acaba nasıl doğuracağım? Sezaryen mı olacak, yoksa normal doğum mu? Hatta bir çoğumuz normal doğumdan ve doğum ağrısından çekinip kadın hastalıkları ve doğum uzmanımıza sezaryen olsun demiyor muyuz? Evet, bir Türkiye gerçeği bu. Peki ağrısız normal doğumu duydunuz mu hiç? Bir çoğunuz evet der gibi. Ya yaşayan birinden dinlediniz mi? Birçok gelişmiş ülkede çok sık uygulanmasına, hatta neredeyse tüm normal doğumlarda uygulanmasına rağmen ülkemizde çok sık uygulanmamasından dolayı duymamış olabilirsiniz. Neden uygulanmıyor? Öncelikle kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hekimlerimizin normal doğum olabilir demesi ve bunun ağrısız normal doğum olabileceğini istemeleri gerekmektedir. Daha sonra ise hastanın bunu kabul etmesi gerekmektedir. Üçüncü aşamada ise anestezi uzmanı hekimlerimizin işlemi uygulayıp hastayı çok sıkı takip etmeleri gerekmektedir. En son ve bence en önemli aşama ise SGK’nın bu işlemin ücretini ödemesi gerekmektedir. Ama maalesef işlem SGK ödemesi dışındadır. Peki, ağrısız normal doğumun faydaları ve zararları nelerdir. Önce kuşkularınızı giderelim. Bel ağrım ve bel fıtığım olacak mı? Baş ağrım olacak mı? Bulantım kusmam olacak mı? Bebeğim zarar görecek mi? Rahat olun ve bu güzel anın keyfini çıkarın derim... Tüm bunlar ya çok çok nadir olabilecek veya hiç olmayacak durumlar. Faydalarına gelince; işlem yapıldığı andan itibaren doğum bitene kadar hiç ağrı duymayacak, gülerek keyifli bir doğum süreci gerçekleştireceksiniz. Siz hiç ağrı duymayıp stres yaşamadığınız için bu stresiniz bebeğe yansımayacak ve bebeğiniz çok daha sağlıklı doğacak. Doğum süreciniz ise söylenenin aksine çok daha kısa olacak” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07