www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AHİD´DE MUTLU SON

AHİD´DE MUTLU SON

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından gerçekleştirilen Yaz Okulu sona erdi. Yaz boyunca eğitim alan yaklaşık 90 öğrenci düzenlenen programla sertifikalarını aldılar.

Önceki akşam AHİD binasında düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve aileleri katılım gösterdi. Gecede konuşan Dernek Başkanı Naci Köseoğlu, çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

ÂLİM VE MUTTAKİ İLAHİYATÇILARI GİDERİLECEK

Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, ?Bu sene AHİD olarak dernek merkezimizde, Alanyurt AHİD çocuk mektebi binamızda 45 civarında kız öğrencimize, 40 civarında da erkek öğrencimize, Küçükçalık Lisesi´nde olmak üzere 3 ayrı yerde 90 civarında çocuğumuza Kur´an-ı Kerim, Temel dini bilgiler ve Hadis-i Şerif dersleri verilmiştir.Derslerin yanında çocuklarımız sıkılmadan, severek dini eğitim alsınlar diye yüzme, ok atma, ata binme, futbol, karate, gezi ve piknik gibi sosyal etkinliklerle programımızı zenginleştirdik.Yine bu sene Rabbimiz nasip ederse AHİD çocuk mektebinin üst katlarını ?Suffe Yatılı Erkek Kur´an Kursu´ olarak ortaöğretim öğrencileri için faaliyete geçireceğiz. Burada ilahiyat fakültelerinde okumak isteyen öğrencilerimiz için Kur´an-ı Kerim ve tecvid dışında, medrese usulü Arapça, Akaid, Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersleri verilecektir.Amacımız âlim ve muttaki ilahiyatçılarımızı çoğaltıp, ister ilahiyat fakültelerinde öğretim görevlisi olsun, isterse imam-hatip, vaiz veya müftü olarak görev yapsın, toplumun hizmetine hazırlayıp yetiştirmektir.Suffe yatılı Kur´an kursumuz, Eylül ayında tedrisata başlayacaktır inşallah. Yaz okulu sertifika töreni, öğrencilerimizin kısa sureleri okumalarıyla başladı. Başarılarının devamını dileriz? dedi.

İlahi-marş grubunun seslendirdiği ezgilerle devam eden gece, öğrencilerin birer Hadis-i Şerif okumalarıyla devam etti. Slayt gösterilerinin ardından, sertifika ve ödüllerin dağıtılmasıyla gece sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00