www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AHIRLAR SAHİPLERİNE SON İHTAR

AHIRLAR SAHİPLERİNE SON İHTAR

İnegöl Belediyesi merkezde bulunan ahırların kaldırılma tarihini almış olduğu karar ile 30 Eylül tarihine kadar uzattı.

Merkezde bulunan ahırların kaldırılma tarihinin uzatılması hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban;? Daha önce 15 Temmuz tarihine kadar tanınan sürenin, ahır sahipleri tarafından gelen talepler ve Kurban Bayramının da düşünülerek, kurbanlık hayvan yetiştiren esnafımızın mağdur edilmemesi için ahırların kaldırılacağı son tarihi 30 Eylül tarihine kadar uzatmış bulunmaktayız? dedi.

 İNEGÖL GELİŞİYOR VE DEĞİŞİYOR

Zabıta Müdürü Osman Kalkan´ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında, Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Her geçen gün gelişen, değişen ve dönüşen, bünyesinde barındırdığı markalarıyla bir dünya şehri olma yolunda hızlı ilerleyen İnegöl´ümüzde nüfusun hızla artması, kırsaldan göçen vatandaşlarımızın alışageldikleri kültür ve yaşayışlarını şehir merkezinde de devam ettirmek istemesi gibi nedenlerle zaman zaman sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunların arasında da maalesef meskûn mahalde yer alan ahırlar ve bu ahırlarda bakılan hayvanların neden olduğu çevre kirliliği yer alıyor? dedi.

 MERKEZDE 55 AHIRI KALDIRTMIŞTIK

İnegöl Belediyesi olarak bu konuda gerek yaptığımız denetimler ve gerekse de halkımızdan gelen şikâyetler neticesinde 1061 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 246. Maddesine dayanarak 07.11.2007 tarih ve 166 sayılı meclis kararını aldık diyen Taban; ? Karar neticesinde ilçemizde bulunan 55 adet ahırı şehir merkezinden kaldırtmıştık. Ancak aradan geçen bu süre zarfında şehir merkezinde ilçe halkımız tarafından yeniden ahırlar yapıldığı tespit edilmiştir? dedi. 

 SÜREYİ 30 EYLÜL´E KADAR UZATTIK

Geçtiğimiz Mayıs ayında aldığımız karar ve yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz gibi halkımıza 15 Temmuz tarihine kadar süre tanımıştık diyen Taban; ?Ancak ahır sahiplerinden tarafımıza yapılan müracaatlar neticesinde, Kurban Bayramının da Eylül ayına denk gelmesi göz önünde bulundurularak özellikle kurbanlık hayvan yetiştiren esnafımızın mağdur edilmemesi adına ahırların kaldırılacağı son tarihi 30 Eylül tarihine kadar uzatmış bulunmaktayız? dedi.

 YASAL MÜEYYİDE UYGULANACAK

30 Eylül 2016 tarihinin ahır sahiplerine tanınan son tarih olduğunun bir kez daha altını çizerek sürenin dolmasının ardından kesinlikle ve kesinlikle merkezde bunlara müsaade etmeyeceğimizi, dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl´ümüzün bu görüntüleri hak etmediğini belirtmek istiyorum diyen Taban; ?Bu sürenin bitmesinin ardından hala bu ahırların kaldırılmaması durumundan ilgili mevzuat çerçevesinde yasal müeyyidenin uygulanacağını da özellikle belirtmek isterim.

 Taban son olarak; ?Halkımızdan ve özellikle ahır sahiplerinden bu konuda özveri ve duyarlılık beklediğimizi bir kez daha vurgulayarak yaşanan çevre kirliliğinin bir an önce sonlandırılması ve İnegöl´ümüze yakışır bir şehir görünümüne kavuşulması noktasında tüm ilçe halkımızın desteğini beklediğimi belirterek, saygılar sunuyorum? dedi.

 HABER: Recep DENİZ



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71