Ahıska Türklerine Emeklilik Müjdesi

Ahıska Türklerine Emeklilik Müjdesi

Ülkemize gelip Türk vatandaşlığına kabul edilen Ahıska Türklerine emekli olma şansı doğdu. İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Emekli olacak olan Ahıska Türklerinin konuyla alakalı geniş bilgiyi yeni adresimiz o

1990 sonrası ülkemize gelip Türk vatandaşlığına kabul edilen Ahıska Türklerine emekli olma şansı doğdu. Rusya’nın çeşitli bölgelerinden ülkemize gelen Ahıska Türklerine emeklilik müjdesini ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik verdi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Yaklaşık üç ay önce Bursa Ahıska Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Paşa Alihan ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile bizzat makamında görüşme yaptık. Yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Ahıska Türklerinin emeklilikle ilgili sıkıntılarını anlattık. Bakan Faruk Çelik ise durumu anlatan bir dilekçeyle müracaat etmemizi yapılacak bir şey varsa gerekeni yapacaklarını söyledi.” dedi.

 

Bakan Faruk Çelik tarafından Ankara’ya davet edildiklerini aktaran Mehmet Taş, “Bursa Ahıska Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Paşa Alihan ile birlikte bizzat iki hafta önce bizleri Ankara’ya davet eden Bakan Faruk Çelik, konuyu araştırdıklarını dile getirdi. 45 yaş üzeri ve geldikleri ülkede en az on yıl çalışmış olanların borçlandırılarak emekli olabileceklerini bize belirtti. Emekli olacak olan Ahıska Türklerinin konuyla alakalı geniş bilgiyi yeni adresimiz olan Park Caddesi’ndeki dernekte alabilecekler.” diye konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54