Ahıskalı Gençler Gürcistan Yolcusu

Ahıskalı Gençler Gürcistan Yolcusu

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği folklor ekibi, Gürcistan´ın çeşitli şehirlerinde yapılacak olan festivallere katılmak üzere yola çıktı.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nin yaklaşık 15 kişiden oluşan folklor ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin destekleri ile Gürcistan´da yapılacak olan festivallere katılmak için yola çıktı.

AHISKA TÜRKLERİNİ TEMSİL EDECEĞİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Musaoğulları, ?İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kültürel faaliyetlerin içerisinde yer almak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda derneğimizin folklor ekibini Gürcistan´ın çeşitli şehirlerinde düzenlenecek olan festivallere gönderiyoruz. Festivallere Alihan Umarov hocamızın önderliğinde ve yaklaşık 15 kişilik bir ekipler katılım göstereceğiz. Bu festivallerde amacımız Ahıska Türklerini en güzel bir şekilde temsil etmektir. Aynı zamanda ülkemizde de bu gibi festivallerde milletimizi temsil etmek istiyoruz. Bizler yaklaşık2-3 aydır bu festivallere hazırlanıyoruz. Bu nedenle Alihan Umarov hocama çok teşekkür ediyorum, ekibimizi hazırladılar. Gençlerimizde çok emek verdi, onlara da teşekkür ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne de çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerek ulaşım anlamında gerekse maddi ve manevi olarak yanımızda olduklarını hissettirdiler? dedi.

AHISKA TÜRK YURDUDUR VE ÖYLE KALACAKTIR

Musaoğulları, ?Ahıska´nın bir Türk yurdu olduğunu ve kesinlikle Türk yurdu olarak kalacağını belirtmek istiyorum. Biz her zaman gerek gezilerle, gerek bu gibi kültürel faaliyetlerle bunu hissettirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17