www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AHISKALILARIN SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

AHISKALILARIN SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla sorunlarının çözüldüğünü belirtti.

Ahıska Türklerinin yaşadığı sorunlar Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla çözüme kavuştu.

TÜM HAKLARDAN YARARLANACAKLAR

Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, yıllardır Ahıskalıların muhtelif sıkıntılarının olduğunu ifade ederek, ?Başta vatandaşlık olmak üzere, sağlık, oturma izninde yaşanan sıkıntılar gibi birçok görüşmelerimiz oldu. Son süreçte oturma izinlerinde ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Kısa dönem oturma izinlerinde, geldiği ülkeden sabıka kaydı isteniyordu. Kısa dönem oturma iznine çevrildiğinde, sağlık sigortası isteniyordu. Biz genel sağlık sigortası kapsamına alındık ama gerekli yazışmalar tamamlanmadığı için halkımız özel sağlık sigortalarına yönelmeye başladılar. Orada da çok ciddi bedeller karşılarına çıkıyordu. Bu sebepten dolayı son olarak 16 Mayıs 2017 tarihinde Ankara´da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Başta İçişleri Bakanlığımız olmak üzere, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Nüfus Vatandaşlık Müdürlüğü´nde çok verimli görüşmeler yaptık. Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzde yaptığımız görüşmede, Göç İdaresi Genel Müdürümüz Atilla Toros, Aralık ayında ki görüşmemizde bize anlattığı vatandaşlığa eşdeğer, uzun süreli oturma izinlerinin Göç İdarelerine gönderdiğini söyledi. İçeriğinden de bahsettiler. Uzun süreli oturma izni, içinde çalışma izni bulunan, yani seçme seçilme hakkı hariç, tüm vatandaşlık haklarından faydalanılacak duruma getirildi. 1 Ocak 2017 tarihine kadar olan oturma izinleri, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren, yeni ikamet izinlerine dönüştürülecek. Bir daha Göç İdaresi´nde oturma izni yenileme, sigorta gibi muhtelif masraflar yapılmayacak. 5 yıl doldurulduğunda da direk vatandaşlığa müracaat edip, vatandaşlık elde edilecek? dedi.,

SORUNLARIN YÜZDE 80´İ ÇÖZÜLDÜ

Son gelişmelerin kendilerini gerçekten çok memnun ettiğini belirten Taş, ?Bu gelişmeler başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın direktifleri ile oluştuğunu biliyoruz. Kendilerine şahsım ve halkım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bizlere değer verdiğini göstermiş oldu. Ben İçişleri eski Bakanımız Efkan Ala´ya, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu´ya, İl Göç İdaresi Müdürümüze, Nüfus Vatandaşlık Müdürümüze, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar Ahıskalıların sorunlarını yüzde 80 çözmüştür? diye konuştu.

ÜLKE OLARAK BELİRLİ SIKINTILARDAN GEÇİYORUZ

Artık Ahıskalıların hastane masrafları ile uğraşmayacağını ifade eden Mehmet Taş, ?Her sene oturma izni yenilemek için belirli bedeller ödemek zorunda kalmayacak. Günü dolduğunda direk gidip vatandaşlığa müracaat edecek. Tabi gönül isterdi ki, bununla birlikte vatandaşlık alınsın, vatandaşlıkta çıkmış olsun. Fakat ülkemizin içinde bulunduğu konumu çok iyi biliyoruz. Zor şartlar altında ülke olarak belirli sıkıntılardan geçiyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Her zaman söylediğimiz bir şey var. Ülkemiz güçlü olmalı. Sadece kendi ülke vatandaşı için değil, dünyadaki tüm mazlumlar ve mağdurlar için güçlü olmalı. Bugüne kadar biz ülkemiz için elimizden geldiğince her katkıyı verdik. Bundan sonra da fazlasıyla her katkıyı vereceğiz ve bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya her zaman hazırız. Yurt dışında belirli ülkelerde yaşayan Ahıskalı vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili ne yapabiliriz, nasıl çalışmalar yapabiliriz, biz her zaman devletimizin yanındayız? dedi.

SÜREÇLE İLGİLİ BİLGİLER VERİLECEK

Yaşanan son gelişmelerle ilgili İl Göç İdaresi yetkililerin katılımıyla bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Taş, ?21 Mayıs 2017 Pazar günü Alanyurt 1944 Ahıska Sürgün Anıtı Meydanı´nda saat 17.00´de halkımızın katılacağı, Bursa Göç İdaresi Müdürü Aydın Ağzıkuru´nun gelip bilgiler vereceği geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Buraya da bilgilenmek isteyen tüm halkımızı bekliyoruz. Bugün Bursa Valisi İzzettin Küçük ile görüştük. Süreçle ilgili kendisi bizleri bilgilendirdi. Özellikle İl Göç Müdürümüzün gelip halkımızı bilgilendirme noktasında talimatını verdi. Bu da bizi memnun etti. İnşallah Pazar günü müdürümüz bizden daha iyi oturma izinleri ile ilgili bilgilendirmesini yapacak ve süreç de başlayacaktır? diye konuştu.

BEDEL ÖDENMEYECEK!

Taş, ?Özellikle halkımızın dikkat etmesi gereken bir husus var. Yapacakları işlemler sırasında hiç bir maddi konu geçmeyecek. Hiçbir ücret ödenmeyecek. Kendileri bu konuya dikkat etmeli. Kendilerimizden ricamız bu konuyu unutmamaları. Yani artık bu işlemler gerçekleştirilirken bir ücret, bedel ödenmeyecek? şeklinde konuştu.

Haber Fotoğraf Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01