www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ahıskalıların Sorunları Masaya Yatırıldı

Ahıskalıların Sorunları Masaya Yatırıldı

Kaymakam Ali Akça önderliğinde Kaymakamlık makamında bir araya gelen heyet, İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözümler üretmek için kolları sıvadılar.

Geçtiğimiz Cuma günü Kaymakamlık makamında düzenlenen toplantıya Kaymakam Ali Akça´nın yanı sıra yetkili kurum ve kuruluş müdürleri katılım gösterdiler.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, ?Kaymakamımızın başkanlığında yaptığımız, yaklaşık 2,5 saat süren toplantımızda tüm sorunlarımızı masaya yatırdık. Bizler yaşadığımız sorunları ve sıkıntıları detaylı olarak çözüm önerilerimizle birlikte daha üst makamlara da aktarılması amacıyla bu toplantıda anlattık. Genel Sağlık Sigortası konusuyla ilgili yapılan yeni düzenlemeyle tüm Türk soylu kardeşlerimiz Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. Yürürlüğe girmesi için kurumlar arası prosedür ve yazışmaların tamamlanması gerekiyor. Mayıs´ın ilk haftasında Ankara´da ilgili genel müdürlüklerde toplantılar yapılarak süreç tamamlanacak. Sonucunda daİl müdürlükleri ve bizler bilgilendirilerek uygulama çalışmaları başlayacak. Nüfus Vatandaşlık İl Müdiresi SayınYurdanur Asa Hanım, vatandaşlık konusunda çalışmalar yapıldığını, inşallah kısa zamanda çalışmaların tamamlanıp yürürlüğe gireceğini beklediklerini ifade etti. Beş yılını dolduranların insani olan ikamet iznini Göç İdaresi Müdürlüğü´nden aile ikamet iznine çevrilmesi sonrasında Nüfus Müdürlüğü´ne müracaat edenlerin vatandaşlık işlemlerini yaptıklarını belirtti. Toplu vatandaşlık çıkmasıyla sorunun temelinden çözüleceğini, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini Genel Müdürlüğe bildirerek çözüm aradıklarını belirtti. Bursa Göç İdaresi Müdürümüz Sayın, Aydın Ağzıkuru Bey de; kurumungünden güne daha da kurumsallaştığını, işlemlerin daha kısa zamanda tamamlanması için çalışmalar yaptıklarını, yakında yeni sistemi hayata geçirerek başvuruları internet üzerinden alacaklarını, bu sistemin hem bizleri hem de soydaşlarımızı rahatlatacağını, oturma izni uzatmak için Vergi Dairesine yatırılan harç bedelini soydaşlarımızın kendilerine en yakın yerdeki herhangi birVergi Dairesine yatırılabileceğini, Nilüfer Vergi Dairesine yatırılacak diye bir zorunluluğun olmadığını belirtmiştir. Ayrıca yeni gelecek olanların apostil ve tercüme işlemlerini bulundukları ülkelerdeki Türk Konsolosluklarına yaptırıp gelirlerse burada da geçerli oluyor, burada boşuna fazla masraf etmelerine gerek kalmayacaktır diye önerilerini bizlere aktarmışlardır. Ertesi gün Efkan Ala Bakanımızı hem teşekkür etmek hem de toplantı hakkında bilgi vermek için telefon ile aradığımda Sayın Bakanımız; kurumlar arası yazışmaların bir iki hafta içinde tamamlanacağını ve yürürlüğe gireceğini Bursa Valimizin sorunlarımızı takip etmesi için Vali Yardımcısını görevlendirdiğini, Bursa´da Valimiz Ankara´da, bizler İnegöl´de de sizlerle birlikte çalışmalar yapacağız, tüm sorunlarımızın kısa sürede çözüme kavuşacağını söylemişlerdir. İlgi ve desteklerinden dolayı Sayın Efkan Ala Bakanımıza, İzzettin Küçük Valimize, her zaman, her şart ve koşulda yanımızda olan Ali Akça Kaymakamımıza, ilgili tüm Müdürlerimize ve çalışma arkadaşlarına, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğimiz adına sonsuz teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19