AHISKALILARIN SORUNLARINA ÇARE ARIYORUZ

AHISKALILARIN SORUNLARINA ÇARE ARIYORUZ

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, İnegöl’deki Ahıskalıların sorunlarını İçişleri Bakanı Efkan Ala ile paylaştıklarını belirterek, “Nihayetinde konuyla alakalı, elinden gelen gayreti ortaya koyacaktır”

Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş ile bazı Belediye Meclis Üyesi Adayları, önceki gün Akhisar Mahallesi’nde ikamet eden Ahıskalı vatandaşların davetleri üzerine Akhisar’ı ziyaret ettiler. Başkan Aktaş, Ahıskalı vatandaşların sorunlarını Başbakan Yardımcısına ilettiğini ifade etti.

 

BİR YERİN BELEDİYE BÜNYESİNDE OLMASI GELİŞMESİ DEMEKTİR

Akhisar’ın eskiden köy olduğunu ve 2007 sonrasında mahalleye dönüştüğünü belirten Başkan Aktaş, “Hepinizin bildiği gibi 23 gün sonra yerel seçimler icra edilecek. Öncelikle seçimlerin ülkemize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bununla alakalı AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis Üyesi Adayları olarak ziyaretlerimize devam diyoruz. Ahıskalı kardeşlerimizin de bizimle görüşmek istemelerinden dolayı buradayız. Ben 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapan bir arkadaşınızım. Özellikle Akhisar yöresinde oturduğunuz için söylüyorum. Akhisar, 2007 yılına kadar köy statüsündeydi. 2007’den sonra mahalleye dönüştü. O zaman bununla alakalı anket ve çalışmalar yapılmıştı. Akhisarlı vatandaşlar kendileri de mahalle olmasını istemişlerdi. Yeni yasayla beraber köyler mahalle oluyor biliyorsunuz. Bizim ufkumuz o kadar genişmiş ki biz bunu daha önceden görmüşüz. Bir yerin belediyenin bünyesinde olması, belediyenin takibinde olması, takdir edersiniz ki o yerin gelişmesi için önemli bir faktördür. İnşallah göreceksiniz. Köyler mahalleye döndüğünde, yolundan suyuna, altyapısını, sosyal alanlarını, spor sahalarına varana kadar birçok çakışma güzel bir şekilde halledilmiş olacak” dedi.

 

SIKINTILARINIZI HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Ahıskalı vatandaşların çektikleri sıkıntılara değinen Alinur Aktaş, “Sıkıntılı bir vatandan geldiniz ama nihayetinde bence anavatanınıza geldiniz. Allah çektiğiniz sıkıntıları bir daha çekmeyi nasip etmesin. Ama takdir edersiniz ki, bu geçiş süreciyle alakalı bir dizi prosedürden kaynaklanan sıkıntılar olması doğaldır. İnşallah onların hallolmasıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu arada biz konuyu Başbakan Yardımcımıza ilettik. Özellikle yeni İçişleri Bakanımız Efkan Ala, oda biliyorsunuz Ahıska göçmeni. Yani çok eski göçlerden ama oda bir Ahıska Türkü. Nihayetinde konuyla alakalı, elinden gelen gayreti ortaya koyacaktır. Takdir edersiniz ki bir karar alırken, olayın tek boyutu yani Türkiye boyutu yok. Bunun birçok boyutu var. İnşallah bu konunun problemsiz bir şekilde hallolacağını kendisi de ifade etti. Hatta bunu bir hafta önce Dernek Başkanımız Mehmet Taş ile görüştüğümüzde kendiside evet böyle konuştu dedi” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE ÇOK HAYIRSEVER BİR ÜLKE

Türkiye’nin çok hayırsever bir ülke olduğunu aktaran Başkan Aktaş, “Bakın beni yanlış anlamayın ama belki pozisyonlarınız aynı değil Suriye’den tam 700 bin civarında savaşzede, Türkiye’nin değişik yerlerinde ikamet halindeler. İnegöl’de de 250-300 civarında Suriyeli var biliyorsunuz. Ama bunlar geçici konaklama üzerine buraya geldiler. Onların amacı, hedefi bir an evvel Suriye sulha ersinde onlarda vatanlarına dönmek istiyorlar” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22