www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ahşap Binanın Odunluğunda Yangın Çıktı

Ahşap Binanın Odunluğunda Yangın Çıktı

Hamidiye Mahallesinde 2 katlı ahşap binanın odunluğunda meydana gelen yangında, alevler eve sıçramak üzereyken kontrol altına alındı. Evde kimse olmaması nedeniyle arka bahçedeki odunluğa müdahale edemeyen itfaiye erlerinin yardımına ise fedakâr komşu yet

Hamidiye Mahallesi Suyolu Caddesinde Mustafa Korkmaz’a ait 2 katlı evin odunluğunda çıkan yangın korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, yangın dün saat 13.00 sularında ahşap evin arka bahçesindeki odunluğa söndürülmeden bırakılan soba deposu nedeni ile meydana geldi. Evde kimse olmaması nedeni ile fark edilemeyen yangın, ev sahibi Mustafa Korkmaz’ın komşusu Halil Güngör tarafından fark edildi. Halil Güngör, bahçedeki odunluğun içerisinden alevlerin yükseldiğini görünce ilk önce itfaiyeye ardından da ev sahibi Mustafa Korkmaz’a ulaşmaya çalıştı. Ev sahibine ulaşamayan fedakâr komşu, kendi evlerinin arka camından yanan evin bahçesine atlayarak itfaiye ekiplerinin içeri girmesi için kapıları açtı.

Çatıdaki Karlar Alevleri Önledi

Odunlukta kuru odunların ve suntaların olması nedeni ile yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu alevler odunluktan eve sıçramak üzereyken kontrol altına alındı. Söndürüldükten sonra yaklaşık yarım saat soğutma çalışmasının yapıldığı odunlukta, yanıcı maddelerin bulunması itfaiyeyi bir süre uğraştırsa da alevler söndürüldü. Yanan odunluğun çatısının çökmesi nedeni ile çatıdaki karların alevlerin üzerini kapatmasının alevlerin büyümesini önlediği bildirilirken, yangının çıkış sebebinin ise odunluğa bırakılan sönmemiş soba deposu olduğu tahmin ediliyor.

Kaza Var Diye Geldi Yanan Evi İle Karşılaştı

Ev sahibi Mustafa Korkmaz, yangın sırasında evlerinin bulunduğu caddenin başındaki kahvehanede oturduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evimin bulunduğu caddenin köşesindeki kahvede oturduğum sırada, sokaktan ve kahveden insanların birden koşuştuğunu gördüm. İlk önce kaza olduğunu düşünerek dışarı çıktım, bir baktım bizim ev yanıyor. Allah’tan eve sıçramadan engellendi” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19