www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AİLELERE ?İMANIN ESASLARI? SEMİNERİ

AİLELERE ?İMANIN ESASLARI? SEMİNERİ

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen Aile Eğitimleri programının bu haftaki konuğu emekli imam Mustafa Çakmak oldu.

 

AHİD tarafından Kış programı kapsamında düzenlenen Aile Eğitim Seminerlerinin son konuğu emekli imam Mustafa Çakmak oldu. Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 20.30´da AHİD binasında dernek üyeleri ile buluşan Çakmak, ?İmanın esasları´ konulu semineri ile önemli bilgilendirmelerde bulundu.

 

İMANIN ESASLARI 3 GRUBA AYRILIR

AHİD Başkanı Naci Köseoğlu´nun selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan emekli imam Mustafa Çakmak, ?En cahil insan ?Ben herşeyi biliyorum´ diyen insandır. Oysaki dinimizde beşikten mezara kadar ilim öğrenmek farzdır.İslam iman esasları 3 ana guruba ayrılır. İman, ihlas, amel...İman; Allah´a (cc) şüphesiz, inanılması gerektiği gibi, O´nun Zati ve Subutisıfatlarını anlayarak inanmaktır.İhlas; yapılacak ibadetin gerektiği gibi ve halisane niyetle yapılmasıdır.Amel; bir şeyin önce ilmini öğrenip yapılması gerektiği gibi yapmaktır. Amelden önce ilim gelir.İmanın olmadığı, zedelendiği yerde ibadetlerin yapılan iyiliklerin anlamı olmaz. Yapılan bu iyilikler dünyada kalır.Allah´ın (cc) Zati ve Subuti sıfatlarını anlayarak iyi öğrenmek gerekir. Günümüzde çok yaygın olan elfâz-ı küfürden sakınmak gerekir. Çünkü bu sözler imanı götürdüğü gibi ailede nikâhıda götürür? dedi.

 

KÜFRÜN ÇEŞİTLERİ

Küfrün de ikiye ayrıldığını aktaran Çakmak, ?Dilin küfrü vehalin küfrü...Bazı küfür sözler Allah´ı (cc), dinimizi, Peygamberlerini, meleklerini, kitaplarını, dini bir haram yada helali alaya alan, aşağılayan sözler, fıkralar gibi... Ben gaybıbilirim demek, fala yada falcılara inanmak, yalana Allah´ı (cc) şahit tutmak, haram işlere başlarken besmele çekmek, harama keşke helal olsaydı demek, haram maldan hayır yapıp sevap beklemek, yenen nimete küfretmek, suya küfretmek, çocuğa kâfir evladı demek gibi...? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01