AİLELERE TİYATROLU SEMİNER

AİLELERE TİYATROLU SEMİNER

İnegöl Belediyesi´nin Aralık ayı kültür etkinlikleri kapsamında Psiko-Tiyatro Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Tiyatrolu Aile Eğitimi ?Küçük Dokunuşlar Büyük Umutlar? isimli tiyatro etkinliği aileler tarafından ilgiyle izlendi.

 

 

Teknoloji bağımlılığının konu edildiği tiyatro oyunu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Sağlıklı bir toplum yetiştirmek sağlıklı bir aileyle, sağlıklı bir aile hayatı da insanın kendini yetiştirmesiyle, geliştirmesiyle mümkün olacaktır. Bizler öncelikle kendimizi ve sonrasında bize emanet olarak verilen evlatlarımızı aklen, vicdanen ve ruhen sağlıklı birer birey olarak yetiştirmeyi başardığımızda ve bunu tüm toplum geneline yaydığımızda sağlıklı bir toplumda yaşamayı da başarmış olacağız. Bu manada Psiko-Tiyatro Derneğinin aileleri bilinçlendirmek adına hazırladıkları tiyatro oyununu hep birlikte izledik. İnegöl Belediyesi olarak iki yıldır İnegöl Kent Konseyi ve Psiko-Tiyatro Derneği katkılarıyla ilçemizde çeşitli konularda tiyatrolu aile seminerleri düzenliyoruz? dedi.

 

HER YIL 5 BİN ANNE-BABAYA ULAŞILIYOR

Bu çalışma vasıtasıyla her yıl ortalama 5 bin anne babaya ulaşıldığını aktaran Taban; ?Tiyatrolu aile seminerlerimiz her hafta bir okulumuzda yapılmaya devam ediyor. Bu sayede hem anlatılan konular akılda kalıcı oluyor hem de anne-babalar keyifli bir ortamda bu konuları öğrenmiş oluyorlar. Her yıl gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada 2015-2016 eğitim öğretim yılında Teknoloji Bağımlılığı konusu işleniyor. Özellikle ülkemizde hızla büyüyen bir sorun haline gelen televizyon, bilgisayar, tablet ve cep telefonu bağımlılığı konusunda ailelerin bilgilendirilmesine ihtiyaç var. Çünkü teknoloji bağımlılığı hem sosyal açıdan hem sağlık açısından ciddi zararlar vermekte ve insanların, ailelerin birbirlerinden kopmasına, birbirlerine yabancılaşmasına ve daha da tehlikelisi ailelerin parçalanmasına varan sonuçlar oluşturmaktadır. Biz de bu konuda yanlış bilinen veya bilinmeyen konularda halkımızı bilgilendirme noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu projenin ailelerimize faydalı olacağına inanıyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54