www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?AK PARTİ TÜRKİYE´NİN PARTİSİ´DİR?

?AK PARTİ TÜRKİYE´NİN PARTİSİ´DİR?

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,?Bir tek amacımız var. Türkiye´de huzur, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak. Bunun teminatı da AK Parti´dir. Çünkü AK Parti Türkiye´nin partisidir. ?dedi.

 

İçişleri eski Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili ve 26. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala, beraberinde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve partililer ile birlikte geçtiğimiz Salı akşamı İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği´ni ziyaret etti.

 

AK PARTİ TÜRKİYE´NİN PARTİSİDİR

İnegöl Posoflular Kültür ve Yardımlaşma Derneği´nde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, ?Biz büyük Türkiye ideali peşinde, güçlü Türkiye ideali peşinde koşan ve kurucu Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımızın 2001 Ağustos´ta koyduğu ideallerin peşinden koşan bir siyasi hareketiz. Bir tek amacımız var. Türkiye´de huzur, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak. Bunun teminatı da AK Parti´dir. Çünkü AK Parti Türkiye´nin partisidir. AK Parti siyaset yaparken, hizmet üretirken bir planlamayı yaparken, buradan bana oy çıkmıyor anlayışı içinde olmadı. Böyle bir anlayış olsaydı.Biz Hakkâri´ye hava alanı yapar mıydık? Hakkâri´de bizim 2 dönemdir Milletvekilimiz yok. Iğdır´a hava alanı yapar mıydık? Demek ki Türkiye´nin partisi AK Parti olduğu işte bu küçücük işaretlerden belli. Türkiye´nin her tarafını mamur etmeye çalışan, Türkiye´nin her tarafını yaşanabilir hale getirmeye çalışan, içte siyasi ve idari huzur sağlamaya çalışan siyasi hareket AK Parti´dir. Sadece içeride mi? Hayır,bütün dünya düzeyinde... İnsanımız nerede yaşıyorsa, inancımız gereği din kardeşlerim nerede yaşıyorsa AK Parti orada var. Kimin adına? Milletimiz adına. Şimdi bu bütünlüğü arz eden, bu bütünlüğü Türkiye´ye anlatan siyasi hareketin karşısına yedi düvel geçti, oyun oynamaya çalışıyor. Terörü oyuncak ediyorlar. Diğer oyunbozanları medyasıyla, siyasi hareketiyle, oyunbozan hareketleri ile karşımıza çıkmış, milletimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Biz aslında feraseti ve basireti yüksek bir milletiz. Çalışkan bir milletiz. O nedenle bu çalışmamızı engellemeye çalışanlara, bizi bize kırdırmaya çalışanlara bir adreste toplanarak cevap vermeliyiz. Bu adres de AK Parti´dir? dedi.

 

?YOKLUĞU PAYLAŞIR, VARLIĞI BİRLİKTE İŞNA EDERİZ?

?Biz aynı aileyiz, biz konuşmadan da anlaşırız?diyerek söze giren Efkan Ala ise, ?Zaten birbirimizin derdi ile hemdert olmayacaksak, yazık bize. Birbirimizin sevinci ile sevinmeyeceksek, o zaman bulunduğumuz yerlerde olmayalım. Ama derdimiz hep birlikte Türkiye´yi bütün kardeşlerimize sahip çıkacak kadar büyütmektir. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı ve Batum´a gittik. Batum´da 4-5 katlı binanın en üst katına çıktık, Gürcistan Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile konuşuyoruz ve resmi görüşmeler yapıyoruz. Birinci maddemiz Ahıskalı kardeşlerimiz. Makedonya´ya gidiyoruz, birinci maddemiz Kosova, Bosna... Biz buyuz. Ekmeğimizi paylaşırız, yokluğu paylaşırız, varlığı birlikte inşa ederiz ama yurt içinde ve yurt dışında bir kardeşimiz varsa, onun derdi ile hemdert oluruz. Hepsini başaramayabiliriz ama hepsini başarma istidadımız var? şeklinde konuştu.

 

?BİZ OSMANLI´NIN BAKİYESİYİZ?

Efkan Ala, ?Allah´a şükür rabbimiz bize Türkiye meselelerine vaziyet etme imkânı verdi. Sizler de her zaman iradenizi ortaya koyarak, duanızla bize destek oldunuz. Bizler size ve rabbimize mahcup olmamak için gece gündüz çalışmalıyız. Allah bizi sizlere karşı mahcup etmesin. Biz Osmanlı´nın bakiyesiyiz. Yeryüzünde kurulmuş en büyük 2 devletten biriyiz, bir diğeri ise Roma´ydı. Zaten onu aldı onun üzerine kuruldu. Biz küçük devlet olamayız. İstesek de olamayız. Yok oluruz ama küçük devlet olamayız. Biz büyük devlet olmak zorundayız. Onun için de hedefimizi gittikçe büyütüyoruz. Türkiye olarak bu sene dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin dönem başkanlığını yapıyoruz. Allah razı olsun Özal ekonomide bir çığır açtı. Neler yaptılar biliyorsunuz. Hangi manşetleri attılar, nasıl ittifaklar kurdular, tek adam dediler. Ailesine saldırdılar, her şeyine saldırdılar. O zamanlar öğrenciydik. Adam ne yapıyor da bu kadar saldırıyorsunuz? Milletin lehine bir şeyler yapıyor. 1 milyon dolar ihracatın yok, adam oradan aldı getirdi 18 milyon dolarlara, o günü bugün bir kez daha seyrediyoruz. Bu sefer de aynı başlıklarla aynı kimseler, bu sefer işin adını değiştirdiler diktatörlük falan, kime; Recep Tayyip Erdoğan´a. Milletin aleyhine ne yaptı? 2002´den beri gece gündüz çalışarak bir şeyler yapıyor. Bir gün ben yanında çalışıyorum. Sizler de biliyorsunuz yorulmak nedir bilmeyiz. Gece gündüz çalışırız ama ben bile dedim ki, ?Sayın Başbakanım bizi ayakta öldüreceksiniz çalıştıra çalıştıra?´ Şimdi böyle bir adamdan ne istiyorsun? Aynı başlıklarla aynı kimseler. Ama aralarında fark var. Şimdi ağızlarını açtılar mı yalan söylediklerini biliyoruz. Ağzını açana bakıyoruz anlıyoruz ki bu yalan söyleyecek. Onun için artık bizi kandırmaları mümkün değil? diye konuştu.

 

ONLARIN YÜZLERİNE ?HERİS´ DEĞİLİZ

Önlerinehedefler koyduklarını belirterek konuşmasını sürdüren Ala, ?Allah´a şükür Bursa´nın geldiği seviye, Türkiye ortalamasının 2 katı. 21 milyar dolar ithalatı, ihracatı var. İhracı ithalatından daha fazla? İnegöl de öyle. 60-70 ülkeye ithalat yapan firmalar var. Her şeyi çözdük demiyoruz ama her yarının bugünden daha iyi olması için çalışıyoruz. Zaten 2 günü eşit olan zarardadır da bizim inancımız değil mi? Biz inancımızla işimizi birleştirince, bizim neleri başaracağımızı tarifen biliyorlar. Yapmak istedikleri onun önünü kesmek, onun için bizi senelerce yasaklarla, engellerle fuzuli yere uğraştırdılar. Şimdi biz o yasakları kaldırdık, kime zararı var? Daha konuşuyor muyuz başörtüsü yasağını? 28 Şubat´ta ne kadar düzenleme varsa kaldırdık, çöpe attık. Türkiye´ye huzur geldi. Hani şu olacak, bu olacak, hani yalanlar? Yok... Söyleyenlerde kayboldu. Sürekli konuşuyordun, şimdi neredesin?  Televizyonlarda orada burada konuşanlar kayboldular. Kaybolsunlar da. Oraların tabiri ile biz onların yüzlerine ?heris´ değiliz? ifadelerini kullandı.

 

?BİRBİRİNE SELAM VERMEYENLER BİRLEŞİP TÜRKİYE´YE SALDIRIYOR?

?Siyasi istikrarı için etrafımızdakilerle konuşalım? diyen Ala, ?Bakın, bu memleket meselesi haline döndü. Önümüzde 4 sanemiz var. Bir belirsizlik olur diye tereddüt geçirilince, yani PKK ile IŞİD bile birbirleri ile anlaşarak Türkiye´ye saldırdı. DHKP-C´si... Birbirine selam vermeyenler birleşip Türkiye´ye saldırdı. Onun için bizim sandıktan daha kıymetli bir şeyimiz yok. Gün memleketi geri dönülemez biçimde daha ileri reformlarla önümüzdeki 4 yılı ülkenin menfaatine kullanma günüdür. Öyle bir şey yapalım ki; şu önümüzdeki 4 yılı el birliği ile değerlendirelim. Ve kurumsallaştıralım bir daha geri dönmesin. Yani bir daha sıkıntı olmasın ki; acaba 90´lı yıllara döner mi, dönmez mi, koalisyonlar gelir mi,  ekonomi geriler mi konuları gündemden çıksın. Biz Allah rızası için hassasiyetle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Seçim beyannamemize bakın. Bir sürü çalışma var. Biz açıklamamızı yaptık, dikkat ederseniz dolar aşağıya inmeye başladı. Faizler inmeye başladı. Niye? Çünkü onlar da bekliyorlardı; bunlar hesapsız kitapsız savuracaklar mı? Senin aldığın bir liranın enflasyonla, faizle 5 lira olacağını biliyor.Hazırda bekliyorlardı. Ama biz hesabımızı kitabımızı yaparak açıklamamızı yaptık, her geçen gün de piyasalar normale döndü, her geçen gün de 2002´den beri yaptığımız çalışmaların daha fazlasını yapacağız? dedi.

 

ERZURUM-İNEGÖL OMUZ OMUZA

Ziyaretlerin ikinci adresi ise İnegöl Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğioldu. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Erzurumlular Dernek Başkanı Fatih Öztürk, ?Hemşerimiz, Bakanımız derneğimizi ziyarete geldi. Biz de Bakanımızı bekliyorduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim kimliğimizde her ne kadar Erzurum yazsa da, ömrümüzün büyük bir çoğunluğunu İnegöl´de geçirdik. Erzurum ve İnegöl her zaman omuz omuza, aynı düşünceleri paylaşan toplumlar olarak ülkeye katkı koymaktan mutluluk duymuştur? şeklinde konuştu.

 

?1 KASIM´DA TEK BAŞINA İŞ BAŞINA?

Daha sonra açıklamalarda bulunan Hüseyin Şahin, ?Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesinde sizlerden AK Partimize daha büyük destek bekliyoruz. Türkiye´nin partisi AK Parti, Türkiye´nin kalkınma motoru AK Parti´dir. Nerede soydaşımız var hepsini, nerede dindaşımız varsa hepsini, büyük Türkiye ülküsüyle buluşturan ve yaktığı meşaleyi Türkiye´yi aydınlatmasına vesile olan liderimiz ve Cumhurbaşkanımıza selam dolusu selam gönderiyoruz. 1 Kasım seçimlerinden sonra 4 aylık bir zaman sonra iş başına diyecek. Ben İnegöl´de, Yenişehir´de, Gürsu´da, İznik´te ve Bursa´mızın diğer ilçelerinde yaptığımız çalışmalarda gözlemlediğim o. Bize verilen işaret fişeği; 1 Kasımda tek başına iş başına diyor Allah´ın izni ile? diye konuştu.

 

?BİZ NE YAPACAĞIMIZI İYİ BİLİRİZ?

Son olarak konuşan Efkan Ala ise, ?Dadaşlarım, sizi muhabbetle selamlıyorum. Gel ki biz bir araya gelince söz kıymetini kaybediyor çünkü gönüller konuşmaya başlıyor. Biz susarak da anlaşırız ama derdimiz başka.  Derdimiz Palandöken ile Uludağ´ı bir araya getirmek. İkisi bir araya geldi mi akan sulan durur. Bunu bilenler boş durmuyor. Ama biz de boş durmuyoruz. Allah´ın izni ile onlar bir sürü çalışma içerisine girsinler, çalışmalar yapsınlar... Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar başlarında paralandı. Biz Allah´ın izni ile yolumuza yorulmadan devam ediyoruz. Bu birlikteliği, bu kardeşliği inşa ettik mi, bunun üzerine kuracağımız Türkiye, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil Türkiye sınırları dışındaki kardeşlerimizin de derdine hemdert olacak güce sahip olacak. Onun için biz birlikte çok şey başardık ve çok şey başaracağız. İnanınız bizim bu birlikteliklerimizin neleri başaracağının farkında olanlar, 7 Haziran´dan sonra siyasi belirsizlik ortaya çıkınca bakınız nasıl ittifaklar kurdular. Güya birbirleri ile çarpışıyor olanlar, PKK´sı, DAEŞ´İ, DHKP-C´si bu maşaları ellerinde tutanlar, onları sahaya sürenler nasıl işbirliği yaptılar ve bulundukları yerlerden kafalarını çıkardılar. Biz ne yapacağımızı iyi biliriz. Hedeflerimiz arkasında hem Uludağ hem de Palandöken gibi durursak, inanın bu problemleri çoktan aşar yolumuza devam ederiz? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19