www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AK PARTİ İNEGÖL'DE 4 ADAY

AK PARTİ İNEGÖL

28 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek AK Parti İlçe kongresine sayılı günler kala kulisler hareketlendi. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Ersan’ın yeniden aday olmayacağı kongrede başkan adaylığı için 4 isim ön plana çıkıyor. İşte o isimler…

AK Parti’nin Bursa ve ilçelerindeki kongre takvimi açıklandıktan sonra 3 ilçede mevcut başkanların devam etmeyeceği açıklanmıştı. Bu ilçelerden biride İnegöl. Mustafa Ersan’ın yeniden aday olmayacağı  ilçe başkanlığı için Mustafa Durmuş’un adı ön plana çıkarken, Ömer Semiz ve Savaş Ateş’inde liste hazırlığı içersinde olduğu iddia edildi. Diğer taraftan AK Parti’nin 3 dönem belediye meclis üyeliği yapan Nedim Bayram’ında ismi teşkilat mensupları arasında zikredilmeye başladı.

28 Mart 2020 tarihinde yapılacak kongre öncesi yapılan temayül yoklamalarına ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın ve genlik kolları yönetim kurulu üyeleri katılmış ve görüşlerini bildirmişti. Edinilen bilgiye göre, temayül yoklamasında Nedim Bayram, Ömer Semiz, Mustafa Durmuş ve Savaş Ateş’in ismi ön plana çıktı.

İlçe başkanlığı için adaylar arasında gösterilen Mustafa Durmuş’un, İl Başkanı Ayhan Salman tarafından ilçe teşkilat mensuplarına tesviye edildiği öğrenilirken, Belediye Başkanı Alper Taban’ın ise geçtiğimiz dönem siyasi işler başkanı olarak görev yapan Savaş Ateş’i istediği öne sürüldü.

İlçe başkanlığında ismi geçen bir diğer isim ise Ömer Semiz. Mustafa Ersan Başkanlığı’ndaki ilçe yönetiminde Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Ömer Semiz’in ilçe başkanlığı için uzun zamandır hazırlık yaptığı ve önemli isimlerin yer alacağı bir liste hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi.

AK Parti kulislerinde ismi geçen bir başka aday ise 2004 -2019 yılları arasında  Belediye Meclis Üyeliği yapan Nedim Bayram.  2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanan Alinur Aktaş’tan boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı için Alper Taban ile birlikte Ankara’ya çağrılan Nedim Bayram’ın isminin hem il, hem de genel merkez nezdinde dillendirildiği öğrenildi. Nedim Bayram’ın görev verilmesi halinde eski ve yeni isimlerle karma bir liste yaparak, parti hafızasını da korumayı amaçladığı kaydedildi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01