AK PARTİLİ KADINLAR NAYLON POŞETE KARŞI

AK PARTİLİ KADINLAR NAYLON POŞETE KARŞI

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ve yönetim kurulu üyeleri, bez çanta kullanımına teşvik etmek amacıyla Mer-Pa’nın içerisine kurulan stantta vatandaşlara bez çanta, pazarcı esnafına ise kese kâğıdı dağıttılar.

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ve yönetim kurulu üyeleri, bez çanta kullanımını teşvik etmek amacıyla MER-PA’ da vatandaşlara bez çanta dağıttı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, amaçlarının bütün naylon poşetlerin yasaklanması gerektiğini ifade ederek, “Uygulama konusunda bilgilendirme yapmamızdan kısa bir süre geçmesine rağmen, bazı esnaflarımızın naylon poşeti bırakıp kese kâğıdı uygulamasına başladığını görüyoruz. AK Parti İlçe Kadın Kolları Çevre ve Sağlık Komisyonu marifetiyle bez torba dağıtımı yapılıyor. Bez torba kullanan vatandaşlarımız gün geçtikçe artıyor. İnanıyorum ki, bu dönüşüm sağlanacaktır. Naylon poşetlerin çok uzun süre doğada kaybolmadığı, ciddi yan etkilerinin olduğunu biliyoruz. Özellikle sıcak havalarda torba kokusunun ortaya çıktığı bir gerçek. Daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmemiz için çevre konusunda daha duyarlı olmalıyız. Dolayısıyla da naylon poşet kullanımını tamamen ortadan kaldırmalıyız. Kısa sürede uygulamanın hayata geçeceğine inanıyorum” dedi.  “Hep beraber el ele bez torba ve kese kâğıdı kullanımına geçeceğiz. Yılbaşına kadar naylon poşetleri tamamen hayatımızdan çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07