www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AK PARTİLİLER ŞOKTA

AK PARTİLİLER ŞOKTA

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatının merkez seçim bürosunun açılışı dün yaklaşık 500 civarında partilinin katılımıyla yapıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı açılışa ilgi gösterilmemesi, AK Parti'de moralleri bozdu.

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatının 30 Mart seçimleri için hazırladığı merkez seçim bürosu, dün düzenlenen törenle açıldı. Seçim Bürosu açılışı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın katılımıyla gerçekleştirilirken, miting havasında yapılması planlanan açılışta Bülent Arınç, yaklaşık 500 kişilik kalabalığa hitap etti. Arınç, konuşmasında İnegöl’ün AK Parti’ye verdiği desteklerden söz ederek “Maşallah karneniz 10 üzerinden 11” dedi.

 

SÖNÜK MİTİNG

13.30 sıralarında İnegöl’e gelen Bülent Arınç’ın mini mitingi öncesi AK Parti İlçe Teşkilatının, meydanı doldurmak için köylerden araçlarla üyelerini taşıdığı görüldü. Ancak buna rağmen vatandaşların programa ilgisizliği dikkat çekerken, kalabalık 500 kişiyi geçmedi.

 

TEKRAR TARİH YAZMAK İÇİN HAZIRIZ

Açık alanda yapılan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Bu kalabalık şunu gösteriyor ki, kurulduğu günden bu yana AK Kadrolara desteğini veren vatandaşlarımız 30 Mart seçimlerinde de bu geleneğini bozmayacak. Ve bir rekor daha kırıp, genel seçimlerde aldığımız oyun üzerine çıkacak. İnegöl’ümüz eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar ulusumuza kazandırılan bütün güzellikleri bir bir yaşamaktadır. Genel ve yerel yönetimlerimiz, İl Özel İdaresi çalışmalarımızla gecemizi gündüzümüze katarak hiç yılmadan, yorulmadan ve Allah rızası için ilçe halkımızın mutluluğu için çalıştık. İnşallah 30 Mart’ta tekrar bir tarih daha yazmak için hazırız” dedi.

 

İNEGÖL TARİHİ BİR SÜRECİ YAŞAYACAK

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş ise, 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 9 aday adayı olarak yola çıktıklarını hatırlattı. “Nasip bizlereymiş” diyen Aktşa, 28 Mart tarihinde ilçe halkının büyük teveccühü ile seçildiğini ifade ederek; “10 yıllık süre zarfında birbirinden güzel işlere imza attık. Restorasyonlar yaptık, alt yapılar yaptık, spor tesisleri yaptık, gençlik merkezleri yaptık. Sadece rutin belediyecilik yapmadık, 2004 yılında 20 milyon dolar mobilya ihracatı yapan İnegöl geçen yıl 380 milyon dolar ihracat yaptıysa eğer, bunda ticari mantıkla yürüttüğümüz çalışmaların ve 2. OSB’nin katkıları olduğunu herkes çok iyi biliyor. Yine şahsımla ilgili karara varıldı. 8 değerli aday adayıydık. Partimizin temayül ve mülakatlarıyla şahsımla ilgili karara varıldı. Yaklaşık 35 gündür kapı kapı, dernek dernek, köy köy geziyoruz. Gittiğimiz yerlerde de büyük teveccüh görüyoruz. Çünkü biz bu şehre hizmetkarlık yaptık. Biliyoruz ki İnegöl tarihi bir süreci daha yaşayacak” diye konuştu.

 

İNEGÖL YİNE AK PARTİ DİYECEK

Seçim bürosu açılışına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da İnegöl’ü 1974’ten beri bildiğini ve yakından takip ettiğini dile getirerek; “İnegöl her zaman Başbakan Yardımcımızı ve Başbakanımızı unutmadı, yalnız bırakmadı. Allah’ın izniyle bu dönem de yalnız bırakmayacak. Türkiye’de Büyükşehir’ler bütün şehir oldu. Bundan sonra Allah’ın izniyle Büyükşehir’in bütçesiyle beraber Alinur kardeşimizin yaptıklarına güzellikler eklenecektir. Bursa şuanda Türkiye’de en çok konuşulan şehirlerden biri. İnşallah el ele, gönül gönüle önümüzdeki seçimi de güçlü bir şekilde atlayacağız. İnegöl yine AK Parti diyecek. Sahipsiz olan vatanın batması haktır. İnegöllüler ve Bursalılar sahip çıkacak, bu vatan batmayacak” şeklinde konuştu.

 

CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Haziran ayında başlatılan gezi olayları ve sonrasında 17 Aralık’ta yapılan operasyona değinen Torun, “Ülkemizin yükselişini durdurmak isteyenler var. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz bunun cevabını sandıkta vereceğiz. Biz çalışmalarımızda nezaketi bırakmayacağız. Bazı parti liderleri Başbakanımız hakkında ağza alınmayacak sözler kullanıyorlar. Başbakanımız sadece bir partinin değil, milletin Başbakanıdır. Biz Başbakanımızdan her zaman iyi söz söylemeyi öğrendik. Sağduyulu olup, bu duruşumuzu bozmayacağız. Onların çekmek istedikleri kavga ortamına düşmeyeceğiz. Biz bu kötü söz söyleyenlere cevabı sandıkta vereceğiz. İnegöl’ümüzde merkezi hükümetimizin yaptıklarını görüyorsunuz. Onlara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Yerel yönetimlerde Alinur başkanımızın yaptıklarını görüyorsunuz. Biz laf değil, eser siyaseti yapıyoruz. Birileri gibi sadece lakırdı yapmıyoruz. Bugün burada İnegöl’e yıllarca hizmet etmiş arkadaşlarımız var. Biz AK Parti’yiz, biz gönüllerin partisiyiz, biz birlik ve beraberlik partisiyiz. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece, hiçbir gücün bizi alaşağı edemeyeceğini göstereceğiz. Bu birlik ve beraberlik gösteriyor ki, İnegöl’ün zaferi bugünden ilan edilmiş” dedi.

 

İNEGÖL HEP DÜRÜST OLDU

Programda son konuşmayı ise alkışlar arasında kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yaptı. 2011 genel seçimlerinde Ankara’dan Bursa’ya gelirken ilk uğradığı şehrin İnegöl olduğunu hatırlatan Arınç, “Yine büyük bir coşkuyla, dostlukla beni karşılamıştınız. Biraz önce yine böyle bir meydan yerinde hitap etmiştim. Benim İnegöl hatıralarım çok eski. Refah Partisi, Milli Selamet döneminden bu günlere gelinceye kadar, çok sevgili kardeşlerimle yol arkadaşlığı yaptık. Birbirimizi çok sevdik. O günden bu yana da dostluklarımız bitmedi. Bir taraftan İnegöl halkını çalışkan, dürüst, inançlı ve ahlaklı olarak tanıdım. Hamdolsun bu gün hiç değişmediniz. Hep aynı yolda aynı hizmette oldunuz. Farklı partilerde bile olsak, İnegöl halkının müşterek bir özelliği var; hamdolsun ki dürüstsünüz, inançlısınız, ahlaklısınız, birbirinize seviyorsunuz, milletimizi seviyorsunuz, bayrağımızı seviyorsunuz. Bu güne kadarda bu yolda hizmet eden tüm siyasetçilere destek oldunuz. Aramızda kavga çıkmadı. Ama siz bu inancınızın doğrultusunda dürüst insanlara hep destek verdiniz” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN KARNESİ 10 ÜZERİNDEN 11

12 yıldan beri tek başına iktidar olan bir partinin mensubu olarak gideceği şehirler hakkında önceden bilgi aldığını belirten Arınç, “Bu gideceğim yer AK partinin kuruluşundan bu yana acaba bize nasıl destek vermiş, inişli çıkışlı mı? Hatalarımız olmuş mu? Diye bakıyorum. Maşallah karneniz 10 üzerinden 11. Hiç inmemişsiniz. Allah razı olsun. Her nokta da yıldızlı pekiyi. Grafik hep yukarıya doğru gitmiş. Sonunda Türkiye ortalamasının 17 puan üzerinde yüzde 67 ile İnegöl AK Partiyi birinci yapmış. 2004-2009 yıllarında iki belediye seçimine girmişiz; hamdolsun ikisinde de başkanımız kazanmış. En yüksek oyları bize vermişsiniz. İki defa da referandum geçirmişiz. Türkiye ortalamasının 20 puan üzerinde evet oyu kullanmışsınız. Alnınızdan öpüyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Bülent Arınç açılışı yapılan seçim bürosunda AK Partili yöneticilerle 10 dakika sohbet ettikten sonra İnegöl’den ayrıldı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19