AK PARTİLİLERE SOĞUK DUŞ

AK PARTİLİLERE SOĞUK DUŞ

Esenköy’de seçmen listelerinden isimleri silinen vatandaşlar, önceki akşam AK Parti’nin Bosna Hersek Derneği ziyaretinde İlçe Başkanı Bülent Temelli’yi soru yağmuruna tuttu. Temelli’nin kaçamak cevapları dikkat çekti.

İnegöl’e bağlı Esenköy’de seçmen listelerinden 27 kişinin isminin silinmesi, köy halkının tepkisine neden olmuştu. Geçtiğimiz hafta sonu köyde açıklama yapan Esenköylüler, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve isimleri bildirdiği iddia edilen parti yönetim kurulu üyesi Mustafa Ersan’ı eleştirmişti.

 

TATLI BAŞLADI SERT BİTTİ

AK Parti teşkilatı, önceki akşam Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş ile birlikte İnegöl Bosna Hersek Derneği’ni ziyaret etti. Bu ziyarette Esenköy’de seçmen listelerinden isimleri silinen vatandaşlar da vardı. Tatlı sohbet ile başlayan ziyarette konu esen köye gelince ortam gerildi. Esenköy halkı hakkını savunmak için AK Partilileri soru yağmuruna tutarken, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve soruların bir diğer hedefi olan Mustafa Ersan da savunmaya geçti. Temelli, partileriyle alakalı bir durum olmadığını ileri sürdü.

 

BİR HATA YAPTIK

Ziyarette siyasi konuşmaların ardından “Biz bir hata yaptık” diyerek konuyu Esenköy’e getiren AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “İnegöl’ü anlattık, Türkiye’yi anlattık, dünyayı anlattık, şimdi gelelim Esenköy’e. Bütün bunları yaparken, rahmetli Özal’ın ‘Ben seçimden önce zam yapacak kadar enayi miyim?’ Diye bir lafı vardı. Biz onu yaptık. Bu güzellikler, bu köyde yaşamın, bu kalitenin artmasının gerekliliği olarak oradaki muhtar kardeşlerimiz birer mahalle muhtarı olduğundan, işleri de azaldığından, artık İl Özel İdaresi’nden aldığı 300 TL maaşla artık İl Özel İdare’ye gidip bana boru ver, taş ver devrinin bittiği, oturduğu yerden köylüsüne nüfus cüzdanı örneği vereceği bir dönemde maaşlara zam yaptık. Bizim yanlışımız bu oldu. Şimdi ne oldu, Türkiye genelinde muhtarlıklara bir talep doğdu. 1 tane muhtarın çıkmadığı yerde 5-6 muhtarın yarışa şimdiden girdiği bir süreç yaşandı” dedi.

 

1 OYU BİLE ZAYİ ETMEMEK İÇİN İSİM VERDİK

Bu süreçle birlikte bir takım itirazlar olduğunu da dile getiren Temelli, “Ben bundan rahatsızım. Çünkü bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Burada herkes benim dostlarım. Şu iftiraya maruz kalıyoruz; AK Parti Esenköy’de taşıma oylara kucak açtı, kanunen engel olmaya kalktı deniyor. Konu şu, seçim kanununa göre kimse bireysel olarak İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etme hakkına sahip değil. İlçe Seçim Kurulu’na gittiğinizde size bunu bir parti yoluyla getirin diyorlar. İlçe Seçim Kurulu da günler öncesinden tüm partilere yazılar yazar. 30 Mart mahalli seçimlerinde itiraza yetkili kişilerin isimlerini verin. Biz de bu itirazları düşünerek vermedik o isimleri. Bizler 1 oyu dahi zayi etmeden AK Parti’nin oyuna sahip çıkmak için verdik. 30 yönetim kurulu arkadaşımızın hepsini yetkili kıldık. Ogün o arkadaşlarımız tüm İnegöl sathında bina bina hepsini kontrol edecek. Ola ki bir sorun oldu, itiraza yetkili İlçe Başkanını aramasın, hemen orada dilekçesini doldurup versin diye. Bakın sadece Esenköy’de değil, birçok köyde bunlar oldu. Kime gidecek insanlar bu itirazlar için. Bu ülkede 3 kişiden ikisi AK Parti’ye oy veriyorsa, o muhtarın taraftarı da buraya gelecek, ikinci muhtarın taraftarı da, üçüncü muhtarın taraftarı da. Gelen arkadaşımız kim olursa olsun onun itirazının konusu bizi ilgilendirmiyor. Biz yargının önünü açmak üzere kanunun verdiği bir ödevi yapıyoruz ve gelen itirazlara bir paraf açıp gönderiyoruz. 8-10 tane itiraz olmuş orada. Biz karar verici değiliz, İlçe Seçim Hakimi karar verecek. Bize itiraz gelmiş biz kimin veya neyin itirazı olduğuna bakmayız” diye konuştu.

 

HİÇBİR PARTİ BÖYLE BİRŞEYİN İÇERİSİNDE OLAMAZ

Esenköy’le ilgili itirazın kendilerine geldiği gün bir bayan yöneticinin nöbet gününe denk geldiğini hatırlatan Bülent Temelli, “O da işyerinde imzasını atıp onun adına işlem yapılıyor. Hakim kendisi karar verdi. Köy olduğu için jandarma bakıyor. Ben hakim ya da jandarma değilim. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri raporuna göre karar veriliyor. Kararın üzerinde de bizim arkadaşımızın ismi var diye bizim arkadaşımız suçlanıyor. Mehmet Yılmaz arkadaşımız bana dedi, tekrar itiraz edelim diye. Tamam dedik, onların da önünü aç. Burada partinin işi hakimlik, savcılık, jandarmalık yapmak değildir. Eğer ki vatandaş gidip kendisi seçim kuruluna başvurabilse eyvallah. Ama ben yapmasam ne olacak, kanun beni zorluyor. Sıra şunda diyor veya kura çektik sıra şu partide deyip yollayacak. Maalesef bizim üzüldüğümüz, birlikte yaşadığımız arkadaşlar bunu farklı yönlere çektiler. Kötü şeyler duyuyorum. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Sadece AK Parti değil, hiçbir parti böyle bir işin hiçbir yerinde olamaz” şeklinde konuştu.

 

TEMELLİ; “BASINA KAPALI KONUŞALIM”

Bülent Temelli bu cümlelerle konuşmasını noktalarken, Esenköy halkı adına ellerinde dosyalar ve görsel belgelerle ziyarete katılan vatandaşlar da konuşup dertlerini anlatmak istedi. Bu esnada Bülent Temelli, “Arkadaşlar isterseniz bu işi basına kapalı yapalım” teklifinde bulundu. Ancak köy halkı kendilerinin AK Parti’ye zarar vermek istediği yönünde açıklamaların yapıldığını belirterek biz de basına konuşup kendimizi anlatmak istiyoruz diye ısrar edince toplantı basına açık devam etti.

MUSTAFA ERSAN İÇİN KAÇ OYUN ÖNEMİ VAR?

Köy halkı adına konuşan Ahmet Bayram isimli vatandaş, Alinur Aktaş’a seçimlerde başarılar dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İsimlerimiz silinebilir, problem değil, ama bu silinen isimlerin silinmesi manidar. Biz size geliyoruz bilgi alıyoruz, ilgilenmiyorsunuz. Mustafa Ersan ağabeyimize gidiyoruz, 150 oy önemli değil diyor. Ben sormak istiyorum kendisine, kaç oy önemli acaba. Ayrıca biz duyduklarımızla şok olduk. Mehmet Yılmaz abimiz bize diyor ki; ‘Bana bu listeyi Mustafa Ersan verdi. Bunlar CHP’li, muhtarlık seçimlerine girmemeleri için silinmeleri gerekiyor’ dedi. Bizim bir muhtar adayımız da yok, muhtarlık seçimleriyle ilgili beklentimiz de yok. Bizim amacımız köyümüzdeki bir su sorunu var, onunla alakalı. Bir de bu itiraz son gün yapılmış, bizim itiraz hakkımız da olmadı. Bizim tek sormak istediğimiz Mustafa Ersan neden böyle bir şey yapmış” dedi.

 

AK PARTİ ADAY TANITIMINDAN FOTOĞRAFLARI GÖSTERDİLER

Ahmet Bayram, yanlarında bulunan AK Parti’nin Bursa’da yapılan aday tanıtım toplantılarından fotoğrafları da Bülent Temelli ve Alinur Aktaş’a gösterdi. “Buyurun bakın AK Parti’nin aday tanıtım toplantısına gidenler de burada” diyen Bayram, siyasi bir rantları olmadığını savundu.

 

“AMACIMIZ ÇOK BÜYÜK ZARAR VERMEKTİ”

Esenköy halkından Bilal Bayram isimli vatandaş ise Bülent Temelli’nin Esenköy’de yapılan açıklamalar sonrası basına verdiği demeçleri eleştirdi. Gazetelerde çıkan açıklamalarınızda kendileri hakkında “AK Parti’ye zarar vermek istiyorlar” şeklinde ifade kullanıldığını gazete küpürlerinden gösteren Bayram, “Bu resim bizim köyümüzden bir otobüsle birlikte AK Parti’nin aday tanıtım toplantısına gittiğimiz fotoğraf. Amacımız çok büyük bir zarar vermekti, belki alkıştan kulak zarlarınız patlar diye düşündük” dedi.

 

MEHMET YILMAZ YALAN MI SÖYLÜYOR?

AK Parti cephesinden eleştirilere gelen yalanlamalar üzerine Bilal Bayram, “Mehmet Yılmaz bize yalan mı söyledi. Kendisi bize ‘Mustafa Ersan bana bu listeyi getirdi. Bu arkadaşlar CHP’li, Esenköy’de muhtarlık seçimini etkilemek istiyorlar’ dedi. Biz size geldiğimizde ne dediniz, ‘başka işiniz gücünüz mü yok’ beyefendi ne dedi, ‘150 oydan bir şey olmaz’. Bu başvuru Başkanımızın adaylığının açıklandığı akşam ve itirazların yapılabileceği son akşam yapıldı. Bizim itiraz hakkımız yok ki” diye konuştu.

 

BİZİM SİYASİ RANTIMIZI AÇIKLAYIN

Bilal Bayram, Bülent Temelli’ye kendileri hakkında söylediği siyasi rant peşinde olduklarına yönelik açıklamalarıyla ilgili de soru yöneltip, “Yine bugün yaptığınız bir açıklamada bizim siyasi rantımız olduğunu söylemişsiniz. Bizim ne siyasi rantımız var bunu da açıklayın” dedi.

 

KİMSE BANA LİSTEYİ CHP’Lİ DİYE GETİRMEDİ

Bilal Bayram’ın konuşması sonrasında Bülent Temelli, hakimin görevlendirmesiyle jandarmanın gelip orada işini yaptığını belirterek; “Benim bugüne kadar hiçbir arkadaşımın emniyette, jandarmada, savcılıkta gidip bir olaya müdahale ettiğini söyleyemezsiniz. Biz giderken yolda radara yakalandığımız zaman cezasını ödeyen insanlarız. Bana da kimse bu listeyi CHP’liler diye getirmedi” dedi.

 

YANLIŞ OLAN TEK ŞEY MUSTAFA ERSAN’DIR

İnegöl Bosna Hersek Derneği eski Başkanı Esenköylü İsmet Doyan da söz alarak bir konuşma yaptı. Sorunun Mustafa Ersan’da olduğunu iddia eden Doyan, “Benim bir siyasi görüşüm var. Ben kendi insanlarımla da her gün birlikteyim. Bu insanlar Mustafa Ersan’a gidip sormuşlar, böyle böyle bir mevzu var demişler. Mustafa Ersan da demiş ki benim hem vallahi hem billahi hem tallahi haberim yok. Ne zaman ki mahkemeden karar geldi, o zaman öğrendiler. Bu arkadaşlarımız da AK Parti’nin müthiş bir sempatizanı. Mehmet Yılmaz diyor ki bu konuyu bana Mustafa Ersan getirdi. Burada sorun ne; Adalet ve Kalkınma Partisi. Burada yanlış olan tek kişi Mustafa Ersan’dır. Keşke açıklasaydı. Ben Belediye Başkanımıza bu seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

 

PERŞEMBE GÜNÜ KONUŞALIM

İsmet Doyan’ın eleştirileri sonrası konuşan, Esenköy’de seçmen listelerinden silinen 27 kişinin ismini avukat Mehmet Yılmaz’a verdiği iddia edilen parti yöneticisi Mustafa Ersan da “Perşembe günü Mehmet Yılmaz’ı da alalım, oturup konuşalım.  Jandarma kapıda baskı yapıyor dediniz bana. Ben de hem vallahi hem billahi jandarmayla ilgilim yok dedim” diye konuştu.

 

BAŞIMIZDAN KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ

Esenköy halkından Nihat Demiralay da kendisinin AK Partili kimliği olduğunu herkesin bildiğini ifade ederek bir konuşma yaptı. Köye gittiğinde bu olayla ilgili kendisine sorular sorulduğunu anlatan Demiralay, “Bizde size bu sebeple kaç kez geldik. Dedim ki abi senle ilgisi var mı? Diyorsun ki kesinlikle biz parti olarak bu işin içinde yokuz. Her gelişimizde aynı şeyi söyledin. Cuma günü seninle konuşuyoruz, Cumartesi günü telefon geliyor. Sen AK Partilisin yarın aday tanıtım toplantısı var gelen olur mu? 1 otobüs Esenköy’den insan geliyor oraya. Pazartesi akşamı elimizde mahkeme kararı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bir isim. Başımdan kaynar sular dökülüyor. Kafamda sen yine yoksun, çünkü 4-5 kez geldik her defasında ben yokum dedin. Daha sonra Avukat Mehmet Yılmaz bu isimleri Mustafa Ersan veriyor dedi. Sen olsan ne düşünür, ne yaparsın” dedi.

 

AK PARTİ’DEN İSTİFA ETTİM

“Benim AK Partili bir kimliğim vardı, bundan da istifa ettim” diyen Demiralay, şöyle devam etti: “Ben gittiğim zaman bir İlçe Başkanı kapıdan girer girmez ya arkadaş sizin hiç mi işiniz yok dememeli. Şahitlerim de var. Bana da dediniz ki ortamı germeyin. Ben de size dedim Başkan sizin için İnegöl ne kadar önemliyse, bizim için de bu köy o kadar önemli. Tayyip Erdoğan gibi çok sevdiğimiz birinin partisinin İlçe Başkanı o şekilde davranmamalı.”

 

BELKİ KONUNUN BURAYA GELECEĞİNİ TAHMİN ETMİYORLARDI

AK Parti cephesi ve Esenköy halkı arasında yaşanan karşılıklı konuşmalarda zaman zaman ortak gerildi. Ancak dernek yöneticileri araya girerek ortamı yumuşattılar. Son olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir konuşma yaptı. “Burada kastı aşan yaklaşımlar, kastı aşan hareketler olabilir” diyen Aktaş, “Belki Mustafa abi bir şeyi söylerken ya da yaparken olayın buraya ulaşacağını tahmin etmiyordu. Benim anladığım kadarıyla bu muhtarlık seçimleri, CHP ya da AK Parti değil, biraz su mevzusuyla alakalı bir konu. Hepimiz dostuz. Perşembe günü ben de aynı ortamda bulunup bir araya geliriz. Bu konuyu burada kapatalım istiyorum.”dedi.

 

Aktaş’ın konuşmaları sonrası AK Parti heyeti dernekten ayrıldı. Perşembe günü AK Parti heyeti ve Esenköy halkı tekrar bir araya gelip konuyu görüşecek.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07