www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Akhisar´a çocuk parkı

Akhisar´a çocuk parkı

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi Koşukavak Caddesi üzerinde 1200 m2 alanda planlanan çocuk oyun parkının yapımını tamamladı. Bayram öncesi hizmete giren park, ilk günden bölge çocuklarının akınına uğradı.

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi Koşukavak Caddesi üzerinde 1200 m2 alanda projelendirilen sosyal donatı alanının yapımını tamamlayarak hizmete aldı. Ramazan bayramına sayılı günler kala Akhisar Mahallesi çocuklarına bayram hediyesi olan park, ilk günden çocukların ve mahalle sakinlerinin akınına uğradı.

 

ŞAHİN VE TABAN PARKTA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Parti Bursa Milletvekili adayı Zafer Işık ile birlikte yapımı tamamlanarak hizmete giren parkı yerinde inceledi. İnceleme sırasında çocuklarla ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Şahin ve Başkan Taban, Akhisar Mahallesi´ne verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini ifade etti.

 

İNEGÖL İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Burada bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün Akhisar Mahallemizde Koşukavak Caddemizde yaptığımız çalışmaları geçmişte de gelip yerinde incelemiştik. Bugün de hayata geçirmenin mutluluğunu, bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz. Bundan duyduğum memnuniyeti de öncelikle ifade etmek istiyorum. İnegöl için üretmeye, değer katmaya, faydalı olmaya devam ediyoruz. Yaptığımız pek çok hizmet var. Tabi alt yapı hizmetleri çok fazla gözükmüyor. Ama üst yapı olarak yaptığımız hizmetler göze geliyor ve insanlarımız bunu kullanıyor. Sosyal donatı alanı olarak ifade ettiğimiz yeşil alanlar, oturma alanları, park alanları, spor alanları? Bunlar vatandaşlarımızın önemsediği ve bizzat kullandığı alanlar? dedi.

 

Proje hakkında teknik bilgiler de veren Taban, ?Bugün de Koşukavak Caddesinde yaklaşık 1200 m2 alan üzerinde planlanan bu güzel eseri ortaya çıkarmış olduk. Burada neler yaptık; 200 m2 çocuk oyun alanı oluşturduk, 90 m2´lik sağlıklı bir yaşam için spor alanı oluşturduk. 380 m2 yeşil alan bandı oluşturduk ve 530 m2´lik de yürüyüş alanları, dinlenme alanları tanzim edildi. Alanımızdaki yetişkin ağaçlar korunarak proje uygulandı. Üzerine de ilave olarak yine yetişkin boyutunda ağaçlar diktik. Bunlar gelecekte inşallah yine gölgesinde oturabileceğiniz alanlar olacak. Gördüğünüz gibi oturma alanları, banklar koyduk ki güzel vakitlerinizi burada çocuklarınızla, torunlarınızla geçirin. Parkımızın maliyeti 175 bin TL. Ama insanımız için harcadığımız paranın bir önemi yok. Önemli olan kullanışlı, sizlerin nezdinde de kabul gören projeler olması. Tabi yapmak mesele değil, önemli olan korumak. Biz burayı sizlere emanet ediyoruz? diye konuştu.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ´NE TEŞEKKÜR

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Zafer Işık ise ?İnegöl Belediyemizin Akhisar Mahallemiz için hayata geçirdiği bu parkta yetişkinler için spor alanları, fitness alanları, çocuk oyun alanları görüyorum. Bunun yanında yeşil alan oranı da oldukça yüksek. Böyle güzel bir sosyal donatı alanını vatandaşlarımıza kazandırdığı için belediyemize teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum? ifadelerinde bulundu.

 

?NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK?

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de Akhisar Mahallesi sakinlerine seslenerek şöyle konuştu: ?16 yıldır gelip sizlerden oy istiyoruz. Siz de bize destek veriyorsunuz. Biz size gelip de söz verdiğimiz bütün işleri yapmaya çalıştık. Ben defalarca geldim. Doğalgaz sözü verdik, getirdik. Yolların sözünü verdik, yaptık. Kanalizasyonları yaptık, okul sözü verdik ve seçimler yapılmadan önce okulu yaptık. Yukarıda Mesleki Eğitim Kampüsünü yaptık. Belediyemiz parklar, bahçeler, çok güzel sosyal donatı alanları oluşturdu. Bugün biz size tekrar geldik, yine destek istiyoruz. Çünkü daha yapacak çok işimiz var. Durmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. Neden? Yarım kalan projeler devam etsin, hedeflenen projeler hayata geçsin diye. Akhisar´ın suyla ilgili problemi olduğunu biliyorum. Bu sorun da çok yakın zamanda çözülecek. İnegöl´de Hocaköy içme suyu barajı bittiğinde hiç pompaya da gerek kalmadan o terfi ile buraya çok güzel su vereceğiz. Allah kısmet ederse biz ne söz verdiysek yapmaya çalıştık, siz de bizlere destek verdiniz. İnşallah 24 Haziran´da da destelerinizi bekliyoruz. Belediye Başkanımıza da bu tesisi kazandırdığı için teşekkür ediyoruz.?

 

Açıklamaların ardından çocuklara balonlar dağıtıldı. Parktaki bayanlara ise karanfil takdim edildi. Vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Şahin ve Başkan Taban ile beraberindeki heyet, talep ve önerileri de dinledi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01