AKHİSARLILARIN KAMYON ÇİLESİ SONA ERDİ

AKHİSARLILARIN KAMYON ÇİLESİ SONA ERDİ

Akhisar Mahallesinde yaşayan vatandaşların kamyon çilesi, bölgedeki 3 taş ocağına ulaşımı sağlayacak olan yeni kamyon güzergâhının hizmete girmesi ile sona erdi. Ağır tonajlı araçlar, artık TÜV araç muayene istasyonunun hemen yanındaki yeni güzergâhtan iş

Akhisar Mahallesinin üzerinde bulunan 3 taş ocağı firmasına ait kamyonlar, 2 yıllık uzun bir çalışma sonucu hayata geçirilen yeni güzergâhı kullanmaya başladı.

Ağır tonajlı araçların TÜV araç muayene istasyonu yanındaki yeni güzergâhı kullanmaya başlamasının ardından, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel’de Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte yeni yolda incelemelerde bulunarak yeni güzergâh hakkında bilgi verdiler. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Yardımcısı Yel, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın verdiği direktifler doğrultusunda yaptıkları işlerden bir tanesinin de, İnegöl’de bulunan 3 tane taş ocağının kamyon güzergâhının Akhisar Mahallesinden çıkarılması olduğunu söyledi. Bu durumun Akhisar halkına büyük zarar verdiğini de belirten Yel, yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucunda yeni güzergâhın belirlenerek kullanıma açıldığını dile getirdi.

AKHİSAR’DAN AĞIR TONAJLI ARAÇ GEÇMEYECEK

Turgay Yel, Akhisar Mahallesi sakinlerinin sıkıntılarının giderilmesi için mevcut yeni güzergâhı taş ocakları sahipleri ile yaptıkları ortak toplantılar neticesinde faaliyete geçirdiklerini de belirterek; “Yaklaşık 2 yıldır süren toplantılarla mevcut güzergâhın tespitini yaptık. Bu güzergâh, Yeni İnegöl güzergâhının hem kırmızı kotuyla, hem genişliği ile aynı. Bu güzergâhın tespitini de biz yaptık. Malzeme tespitini de 3 taş ocağı sahibi yaptı. Buraya 12 bin ton malzeme harcandı. Başkanımız da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve ‘Bundan sonra Akhisar yolundan büyük araç geçmeyecek’ demişti. Zaman zaman mevcut yolda bazı aksaklıklar oldu, ara ara Akhisar’ı da kullandırmak zorunda kaldık” dedi.

BU KAMYONLAR DA İNEGÖL’E HİZMET EDİYOR

Zaman zaman yeni yoldaki yapım çalışmalarından dolayı taş ocaklarına geçemeyen kamyonların da İnegöl’e hizmet ettiklerine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Yel, “Bu kardeşlerimizin de İnegöl’e hizmeti var. Biz de bunu aksatmamak gayesi ile dönem dönem Akhisar’dan ve yeni mevcut güzergâhımızdan yol vererek elimizden gelen gayreti gösterdik. Şu anda yolumuz oturmuş vaziyette. Bu yolun yapımında da sadece makine desteği verdik” dedi.

TAŞ OCAKLARINA RUHSATI BELEDİYE VERMİYOR

Son olarak taş ocaklarının ruhsatlarına ilişkin bir açıklama yapan Turgay Yel, bu ruhsatların İnegöl Belediyesi tarafından verilmediğini, Bursa İl Özel İdaresi tarafından verildiğini söyledi. Başkan Yel, Belediyenin taş ocaklarını kapatma ya da iptal etme gibi hakkı olmadığını da sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07