www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?AKIL SAĞLIĞI YERİNDE OLAMAZ?

?AKIL SAĞLIĞI YERİNDE OLAMAZ?

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, Kütahya´da yaklaşık 60 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına yönelik olarak; ?Böyle bir işkenceyi yapan kişinin akıl sağlığı yerinde olamaz. Canlıya zarar verebilen, işkence ederek ölümüne neden olan kişiler, yar

 

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, Kütahya´nın Altınbaş ilçesine bağlı Pusan köyünde meydana gelen yaklaşık 60 köpeğin itlaf edilmesi olayını değerlendirerek konunun fail veya faillerinin en kısa zamanda yakalanarak tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

MİDEMİZ KALDIRMIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, ?Kütahya´nın Altıntaş ilçesine bağlı Pusan köyü girişinde yaklaşık 60 köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce vahşice itlaf edildiğini öğrendik. Hayvan severler olarak bu olayın karşısında çok büyük üzüntü duyuyoruz. Köpeklerin yaklaşık 30´unun zehirlendiği bunlardan 11´nin öldüğü iddia ediliyor. Söz konusu olayın haber resimlerinde, köpeklerin yanlarında ipler bulunduğu da görülüyor. İnsanlık nereye gidiyor sorusu aklımıza geliyor. Mübarek Ramazan ayında, merhametle dolu olmamız gerekirken, bu şekilde vahşice katliam yapmak bizleri derinden üzdü. Hayvan haklarının daha önemle göz önünde tutulması gerekirken, gün geçmiyor ki yeni bir katliam haberi alalım. İnanın artık bu tür haberleri görmeyi bizim midemiz kaldırmıyor. Bu vahşet ne zaman ve nasıl son bulacak bilemiyoruz. Şimdilik bu tür vahşetlerin önüne geçmenin yolu, cezaların arttırılmasından geçiyor. Eğitim ve bilinçlenme en önemli faktör olsa da acımasız katliamların önüne geçecek olan en kısa yol cezaların caydırıcı özellik taşıması. Bunun için gereken yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerekiyor? dedi.

ALLAH´IN YARATTIĞI CANI ALMAYA HAKKINIZ YOK!

?Yitip giden insan değil belki ama, o da bir can? diyerek sözlerine devam eden Ateş, ?Allah´ın yarattığı canı kimsenin almaya hakkı yoktur. Hele de hayvanlara işkence ederek, zehirleyerek öldürmeye çalışmak çok büyük bir vahşettir. Zehir, köpeğin bilinci açık olduğu halde, solunum zorluğu çekmesine, zamanla iç organlarının parçalanmasına neden olan oldukça acı verici bir ölümle sonuçlanmaktadır. Sokak hayvanları, ağzı olsa da dili olmadığı için yaşadığı acıları anlatamaz. Zehirlenen bir köpek acı çekerek ölür. Böyle bir işkenceyi yapan kişinin akıl sağlığı yerinde olamaz. Canlıya zarar verebilen, işkence ederek ölümüne neden olan kişiler, yarın bir insana da zarar verme kapasitesine sahiptir. Bu kişi veya kişilerin derhal tespit edilerek cezalandırılması, akıl sağlığı açısından mutlaka tedavi görmeleri gerekmektedir. Bu olayı gerçekleştirenleri kınıyor ve tez zamanda bulunmalarını, cezalandırılmalarını, akıl sağlığı yerinde olmadığından da bir an önce tedavi edilmelerini istiyoruz? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

 

 



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25