www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKINCILARA ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ

AKINCILARA ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ

İnegöl Belediyesi 3. Ürün toplama merkezini Akıncılar mahallesinde hizmete açtı.

Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı AdemDemirel, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, Müftü Kazım Güzel, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açış konuşmasını yapan Akıncılar Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akın, mahallelerinde yetişen meyvelerin saklanması ve sevkinin sağlanması amacıyla talepte bulunduklarını ve Belediyenin bu konudaki taleplerini kısa sürede yerine getirdiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti. Akın, ürün toplama merkezinin hayırlı olmasını diledi.

 TEK GAYEMİZ İNEGÖL

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Daha önce bildiğiniz üzere Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallemizde ürün toplama merkezlerimizi hizmete açmıştık. Bugün de bu merkezlerin üçüncüsünün açılışını gerçekleştirmek için Akıncılar mahallemizde bir araya geldik. Akıncılar Mahallemiz başta olmak üzere İnegöl´ün bu bölgesinde çok yoğun bir şekilde meyvecilik faaliyetleri var. İnanıyor ve ümit ediyorum ki burası toptancılarla da iyi bir buluşma noktası olacak. Meyveciliğin yoğun olduğu bu bölgede ürün toplama merkezinin önemli bir işlevi yerine getireceğine inancımız tam. Bu çalışmaların beraberinde diğer kırsal mahallelerimizde de ürün toplama merkezi sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla İnegöl tarımına yeni bir marka kazandırma adına düzenlediğimiz Çilek Çalıştayı´nın ilk somut adımı olarak Kurşunlu´da ürün toplama merkezinin de açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Cerrah´ta da Büyükşehir Belediyesi´ne yer tahsis ettik ve orada Büyükşehir marifetiyle ürün toplama merkezinin yapıldığını da hatırlatmak isterim. Oluşturduğumuz bu ürün toplama merkezlerimizle üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemine uygunluğu sağlayarak tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz?.

300 BİN TL´YE MAL OLDU.

Ürün toplama merkezinin teknik özelliklerinden bahseden Aktaş, ?Her biri 30 metrekare olmak üzere 5 bölümden oluşan toplam 150 metrekare kapalı alana sahip ve 100 metrekare açık alanı (sundurma) bulunan binamız toplam 250 metrekaredir. Çelik çatısı dairesel tonoz sistemden oluşmaktadır. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım yapılabilecek. Ayrıca Ürün Toplama Merkezine 1350 metrekare beton parke döşenerek, çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi de yapılmıştır. Akıncılar Mahallesi Ürün Toplama Merkezinin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 300 bin TL´dir. Bu güzel ve nezih tesisi yapmak bizden, sonrasında buraya sahip çıkıp, korumak ve en uygun şekilde kullanmak ise başta muhtarımız olmak üzere, tüm mahalle sakinlerimize önemli görev düşüyor. Hedefimiz; İnegöl´de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple şehrin dört bir tarafına hizmet ağımızı yayarak vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacakları bir şehri imar etmek için 7/24 çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Son olarak İnegöl tarımına, çiftçimize ve kırsal mahallelerimize verdiğimiz desteklerin artarak devam edeceğini bir kez buradan hatırlatarak, Akıncılar mahallemizde açılışını gerçekleştirdiğimiz ´Ürün Toplama Merkezi´mizin meyveciliğin yoğun yapıldığı bu bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.?.

Konuşmaların ardından Müftü Kazım Güzel´in duasıyla kurdele kesilerek açılışı yapılan ürün toplama merkezi gezilerek incelendi. Törene katılanlara meyve ikram edildi.



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00