AKİT´E SUÇ DUYURUSU

AKİT´E SUÇ DUYURUSU

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptıkları uygunsuz söylemlerden dolayı Yeni Akit medya kuruluşu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye önüne gelen yöneticiler, diğer dernek yönetimlerini de suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

 

?AZGINLIK VE TERBİYESİZLİĞİN ÖTESİNDE??

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ADD İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi Tevhiddin Ayar, ?Atatürk ve Cumhuriyet´e yapılan saldırılar sınır tanımıyor. Atatürk sevgisinin ve Cumhuriyet bağlılığının milyonlarca yurttaşımızda nasıl kök saldığını görenler bu saldırıları azgınlık ve terbiyesizlik notasının da ötesine götürüyorlar. Cumhuriyetimizin 92. yıl kutlamalarındaki büyük coşku ile Mustafa Kemal Atatürk´ü kaybedişimizin 77. yıldönümünde, büyük öndere olan bağlılık ve sevginin bir kez daha kendini göstermesi bu saldırganlığın boyutlarının üst noktaya taşıdı. Bu saldırganlığı özellikle 10 Kasım günü yinelemeleri bir yerden işaret ve cesaret aldıklarını gösterir. Bu saldırganlıkta ön sırayı kimseye kaptırmayan Yeni Akit adlı sözde basın ve medya kuruluşunun siyasal iktidarla olan ilişkisinin yandaşlıktan çok öte olduğu bilinmektedir. Siyasal iktidarın Rize´deki yerel temsilcilerinin Atatürk anıtı yerine çay bardağı heykeli koymaya kalkıştığı bir dönemde bu saldırıların tekil ve siyasal iktidarın hoşgörüsü dışında olmayacağını düşünmek doğaldır? dedi.

 

DERNEKLERE ?SUÇ DUYURUSU? ÇAĞRISI

Ayar, ?Bu türden çirkin saldırılara karşı Cumhuriyet Savcılarının doğrudan yetkilerini kullanarak derhal harekete geçmemeleri halinde adalet sistemi üzerindeki siyasi vesayet söylemleri de doğal olarak güç kazanacaktır. Bu ve benzeri çirkinlikleri yapanların amaçları; Atatürk´e gönülden bağlı halkımızı çileden çıkararak kışkırtmak ve kargaşa ortamı oluşturmak ise amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ancak bu saldırılar karşısında sabrımızın sonsuz olduğu da düşünülmemelidir. Her fırsatta dini referans gösterenlerin İslam dininde ölen insanın arkasından kötü konuşmayacağı etik anlayışını dahi çiğneyerek, Türk yurduna ve Cumhuriyetine hayat veren büyük önderin anısına yaptıkları bu çirkin saldırıyı şiddetle lanetliyor, tüm Atatürkçülerin ve özellikle dernek üyelerimizin Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07