AKLINI BAŞINA AL

AKLINI BAŞINA AL

Konuşmasında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı örnek gösteren Arınç, “Biz bu ülkeye faydası dokunan herkese her zaman hayır dua ederiz. Ey Kılıçdaroğlu, sende aklını başına alda, yarın çekip gittiğinde arkandan güzel şeyler söyl

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatının merkez seçim bürosu açılışına katılmak için İnegöl’e geldi. Arınç, açılışta yaptığı konuşmada Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmet anarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiri bombardımanına tuttu.

 

REFAH PARTİSİ’NDE MUHALEFET NASIL YAPILIR GÖSTERDİK

Açılışa katılan vatandaşlara hitap eden Arınç, Bekir Bozdağ hakkında MHP’nin verdiği gensoru önergesinin görüşüldüğünü söyledi. Kendisinin de görüşme sırasında orada olduğunu ifade eden Bülent Arınç, “Bende ordaydım. Gen soruyu veren partinin 51 milletvekili var. Dünkü görüşmelerde sadece 9 kişi vardı. CHP’nin 151 milletvekili var. 21 kişi katıldı. Bundan evvel bağırıp çağıranlar, gen soru verenler, parlamentoya geldiği zaman ortalıkta görünmüyorlar. 550 kişiyiz. Bir gen sorunun arkasında muhalefet partisinin durması lazım. Ama 9 kişiyle meclisi bloke ettiler. Sonrasında demokratikleşme paketi görüşmeleri başladı. Her biri birbirinden kıymetli maddeler çıktı. Sabah 5’e kadar bizi meşgul ettiler. Sadece bir milletvekili oylama sırasında karar yeter sayısı istiyorum derse, siz 139 kişiyi içerde tutmaya mecbursunuz. Bire karşı 139. Muhalefet bu hakkını iyiye kullanırsa iyi de, suiistimal ederse çok kötü. Zaman seçim zamanı. Benim milletvekili arkadaşlarımın her birinin her yerde işi var. İznik-Yenişehir yolunun temelini yarın atacağız. Hızlı trenin son geldiği nokta da inceleme yapacağız. Hepimizin işi var. Niye bizi burada tutuyorsun, ben seni çalıştırmayacağım. Böyle bir muhalefet halkın gerçek muhalefeti değildir. Huzurlarınızda şikayet ediyorum. Refah Partisi döneminde bir eksiğimiz bile olmazdı. Sonra 152 kişi olduk. 152 kişi ile parlamento da muhalefet nasıl yapılır onu gösterdik. Fazilette 110 kişiydik. Gen soru verip 9 kişi ile katılıyorlar. Muhalefetin halktan yüz bulamamasının sebeplerinden biri de bu” dedi.

 

SENİN YÜZÜN KIZARMIYORSA YUH SANA

CHP’nin bundan sonra Sayın Başbakan demeyeceğini dile getiren Arınç, “Böyle bir terbiyesizlik görmedim. Böyle bir ahlak dışı hareket görmedim. Böyle çirkin bir siyasetçi görmedim. Bu kanunsuz dinlemelerle bir takım konuşmalar yayınlanıyor. Bu konuşmalar doğrudur diyor, bundan dolayı başbakanı bundan sonra şunu söyleyeceğim diyor. Bu konuşmalardan dolayı henüz bir soruşturma yok. Henüz bir iddianame tanzim edilmemiş. Henüz bir dava da açılmamış. TBMM’de 950 civarında dokunulmazlık teskeresi var. Bunların 97’si CHP milletvekillerine ait. Bunların 7 tanesi de Kılıçdaroğlu’na ait. Savcının hazırladığı fezleke. Bunların bir kısmı adli yargılamayı engellemek, bir kısmı resmi evrakta sahtecilik. Başbakanımız hakkında hiçbir iddianame yok. Bunların kanunsuz dinleme olduğuna, montaj olduğuna dair bilirkişi raporları var. Sen nasıl böyle bir durumda hakim kararını vermiş gibi konuşabiliyorsun. Ben konuşurum derse o zaman kusura bakma; benim edebim müsaade etmez, yanında bir adamın var, üstelikte senin vekilin. Senin Grup Başkan Vekilin hakkında bir fezleke var. Fezleke cinsel tacizden dolayı. Senin yanındaki adama ben buradan tacizci, ırz düşmanı diye bağırsam hoşuna gider mi? Sen Başbakanıma aynı şeyi yapıyorsun. Oysa benim Başbakanım hakkında iddianame bile yok. Ama senin yanındaki vekilin hakkında 8 sayfa fezleke var. Okudum yüzüm kızardı, senin yüzün kızarmıyorsa yuh sana. Senin 7 tane fezleken var karşına geçip sen şusun diye bağırsam hoşuna gider mi? Niye milyonların sevgilisini, halkın kahramanını bu kadar edepsizce suçluyorsun. Böyle tür görmemiştik. Buda türünün son örneği. Hakaretle bir yere varamazsın. Bu parti sen suçladıktan sonra bile benim siyasi hayatımda gördüğüm en büyük mitinglerini yapıyor. Balıkesir bu güne kadar yaptıklarının 3 misli. Bunun bir sebebi yok mu? Halk sana inanmıyor. Senin kadar yalancı ve çarkçı olduğunu biliyor. Bu millet senin ayağının üzerinde 40 defa çark ettiğini elbette biliyor. Sen hakim, savcı gibi hem suçlayıp hem karar veremezsin. Aklını başına al. Allah akıl fikir versin sana” dedi.

 

BÜTÜN GÜZELLİKLERİ ERBAKAN HOCAMDAN ÖĞRENDİM

İnegöl’e gelirken Necmettin Erbakan’la ilgili bir afiş gördüğünü de ifade eden Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Her güzelliği kendisinden öğrendiğime inandığım o muhterem insanı rahmetle yad ediyorum. Cenab-ı hak mağfiret etsin. Biz bu ülkeye faydası dokunan herkese her zaman hayır dua ederiz. Ey Kılıçdaroğlu, sende aklını başına alda yarın çekip gittiğinde arkandan güzel şeyler söyleyecek 4 tane adam kalsın be mübarek.”



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14