www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKP YÖNETİMİ HAVA KİRLİLİĞİNİ TEŞVİK EDİYOR

AKP YÖNETİMİ HAVA KİRLİLİĞİNİ TEŞVİK EDİYOR

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, AK Parti yönetiminin oy avcılığı için vatandaşa ‘sosyal yardım' adı altında yerli, kalitesiz kömür dağıtarak hava kirliliğini teşvik ettiğini ileri sürdü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan hava kirliliği verilerine göre 23 Aralık 2014 Salı günü yapılan ölçümlerde (PM 10) günlük ortalaması Dünya Sağlık Örgütü’nün güvenli bulduğu günlük limitin 6 katına, 24 Aralık 2014 Çarşamba günü ise 10 katına çıktı. Bu sonuçların kitlesel ölümlere davetiye çıkardığına vurgu yapan Tayan, “Hava kirliliği sorununu 22 yıl önce çözen Bursa, bugün nereye gidiyor?” sorusunu sordu.

 AKP YÖNETİMİ HAVA KİRLİLİĞİNİ TEŞVİK EDİYOR

22 yıl önceki il yöneticilerinin ithal kömürle ve daha sonra doğalgazla hava kirliliğinin önüne geçtiğini belirten Tayan, “Şehirde kalorisi düşük, kükürt oranı yüksek kömür yakmak yasaklanmıştı. Vasıfsız yerli kömür şehre giremiyor ve satılamıyordu. Vatandaş yüksek kalorili ithal kömürü alabiliyor ve yakıyordu. Daha sonra şehir bir baştan bir başa doğalgaza kavuşmuştu. Hava kirliliği sorunu kalmamıştı. Şimdi ise AKP yönetimi oy avcılığı için vatandaşa sosyal yardım adı altında yerli, kalitesiz kömür dağıtarak hava kirliliği teşvik ediliyor. Vatandaş geçim derdinde, doğalgaz faturası el yakıyor. AKP’nin kapıya teslim dağıttığı kalitesiz kömürü yakmak işine geliyor, zehirlenmek pahasına doğalgazı olan da açmıyor, geleceğini tehlikeye sokuyor” şeklinde konuştu.

 

“İKTİDAR ÖNLEM YERİNE ÖLÜMLERİ TEŞVİK EDİYOR”

Enerji Bakanlığı bütçe müzakerelerinde resmen açıklanmış rakamlara göre AKP iktidarının 2014 yılında Türkiye’de 2 milyon 68 bin aileye hane başı 1 ton olmak üzere kömür dağıttığını ifade eden Tayan, “İl yöneticilerinin hava kirliliği ile ilgili sorunları, gaileleri, düşünce ve üzüntüleri yoktur. Olay meydanda, sebepler ortada, çare belli iken ‘Kim yapacak?’ sorusuna cevap arıyoruz. Oy avcılığı için kömür ocaklarında 301 işçinin ölümüne sebep olan iktidar, önlem yerine ölümleri teşvik ediyor. Kimi kime şikâyet edeceğiz? Halkı fakirleştirmek, iktidara mahkûm ve muhtaç etmek politikasının çaresizliğine son vermeliyiz” dedi.



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87