www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AK PARTİLİ VEKİL ADAYINDAN BEKLENMEDİK TEMENNİ: İNEGÖL İL OLSUN”

AK PARTİLİ VEKİL ADAYINDAN BEKLENMEDİK TEMENNİ:   İNEGÖL İL OLSUN”

7 Haziran Genel Seçim çalışmaları kapsamında İnegöl`de bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, İnegöl`ün il olmasını istediğini fakat bunun bir hükümet politikası olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Cemalettin Kani Torun, beraberindeki İlçe Başkanı Adem Demirel ve bazı AK Partili belediye meclis üyeleri ile beraber dün Metal Sanayi bölümündeki işyerlerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

 İNEGÖL'DEN AK PARTİ'YE YOĞUN TEVECCÜH VAR

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Cemalettin Kani Torun, Öncelikle şunu söyleyeyim; İnegöllü kardeşlerim, çok güzel karşıladı. Gezdiğimiz yerlerde bize karşı olan teveccüh çok fazla. Dolayısıyla bu kardeşlerimizi öncelikle tebrik ediyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü İnegöl her zaman AK Parti'yi desteklemiştir. Başından beri AK Parti'ye en büyük desteği veren ilçelerimizden birisidir. İnşallah bu seçimde de İnegöl yine AK Parti diyecek. Zaten dolaştığımız yerlerde de bunun işaretlerini alıyoruz. Allah razı olsun bizi karşılamaları, bu konuda destek vermeleri gerçekten sanayi esnafı olsun, işçiler olsun çok olumlu tepkiler aldık. O açıdan ben hepsine teşekkür ediyorum. İnegöl'de inşallah her zamanki gibi en üst oranda oy alma hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

 İL OLMA TALEPLERİ PAKET HALİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

İnegöl`deki bütün siyasi parti seçmelerinin İnegöl'ün il olmasını istiyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Torun, Biliyorsunuz illerle ilgili konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülecek ve bu muhtemelen sadece İnegöl için değil, başka ilçeler için de bu tür talepler var. Bunların hepsi bir paket içinde değerlendirilecek ve buna uygun karar verilecek. Yani bir vekilin taraf olması ya da olamaması ile olacak bir karar değil. Bu bir hükümet politikası ile alakalı. O açıdan bir şey söylemeyi uygun bulmuyorum. Açık söyleyeyim sadece İnegöl değil, bu türdeki ilçeler için de yeni bir politika düzenlenmesi düşüncesindeyim. Yani il olabilir veya ona yakın bir düzenleme olabilir ama Türkiye`de il sayısının artması, bir politika ile alakalıdır. Yani il sayısının artmasına yönelik politika eğer geliştirilirse, biz İnegöl`ü de bu paketin içerisine koyarız. Ama bu dediğim gibi ülke politikası ile alakalı bir şeydir. Yan ben elbette İnegöl`ün il olmasını isterim. O ayrı bir konu. Ama bu istemekler olacak bir şey değil” ifadelerini kullandı.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71