www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKSAN VE HİTAPLAR KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİKLERİDİR

AKSAN VE HİTAPLAR KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİKLERİDİR

İnegöl Erzurumlular Derneği, Kaymakam Ali Akça’ya hoş geldin ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Kaymakam Akça, Anadolu’da birçok hitap şekli ve aksan bulunduğunu belirterek, bunların kültürümüzün zenginliği olduğunu belirtti.

İnegöl Erzurumlular Derneği, dün saat 13.00’da Kaymakam Ali Akça’yı makamında ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Hüseyin Döngele, ziyaret esnasında Kaymakam Ali Akça’ya oltu taşından yapılma bir tespih hediye etti.

 

BAŞARILI OLACAĞINIZI UMUYORUZ

Kaymakam Ali Akça’ya hoş geldin ziyareti gerçekleştirmek istediklerini fakat buna biraz geç kaldıklarını aktararak konuşmasına başlayan İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Döngele, “İnegöl’de başarılı olacağınızı umuyoruz. Zaten başarılı bir kariyeriniz var, çizginiz belli. Başarılarınızın devamını dileyerek bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Döngele ayrıca, 13-14 Aralık tarihleri arasında düzenleyecekleri Âşıklar Bayramı’na Kaymakam Ali Akça’yı davet etti.

 

GEÇ DEĞİL İLK GÜNKÜ GİBİ

İnegöl’ün mevcut yoğunluğunda geç olarak belirtilen ziyareti geç olarak değerlendirmediğini ifade ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Çünkü İnegöl’e alışma sürecinde çok gelen giden oldu. Bu arada zamanı belki biz arzu ettiğimiz gibi planlayamadık. Dolayısı ile sizin bu günkü yapmış olduğunuz ziyareti ben ilk gün geldiğimde yapılmış gibi kabul ediyorum” dedi.

 

AKSANLAR BİZİM ZENGİNLİĞİMİZDİR

Dadaş’ın ne anlama geldiğini sorduğunu ve kendilerinin de ‘Ağabey, büyük’ dediklerini belirten Kaymakam Akça, “Ben sizlere dadaşlar hoş geldiniz demek istiyorum. Çünkü Anadolu’nun birçok yerine gittiğinizde farklı hitap şekilleri ile karşılaşırsınız. Bu hitap şekilleri aslında Anadolu’nun zenginliğidir. Ve bu hitap şekilleri Anadolu’nun güzelliğini yansıtır. Erzurumluların da bu anlamda Türkiye’de öne çıkmış bir sevgi çemberi yaratma üstünlüğü vardır. Severiz biz Erzurumluları. Zaman zaman yaptığımız latifelere konu da ediniriz Erzurumluların konuşma tarzlarını. Trabzonluların konuşma tarzlarını da konu ediniriz. Aslında bu farklılıklar ve zenginlikler olarak gördüğümüz içindir. Ben Karadenizli olduğum için Trabzon aksanını çok rahat beceririm. Ama Türkiye’deki çoğu insan Erzurum aksanını da becerir. Bu aslında Anadolu’nun zenginliğidir. Bu çerçevede bu zenginliği bir üstünlük olarak değil bir zenginlik olarak görüp İnegöl’ün zenginliğine katkı sağladığınızı düşünüyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19