www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Aktaş: ?Bu Bir Demokrasi Şöleni?

Aktaş: ?Bu Bir Demokrasi Şöleni?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalli idareler genel seçimi için oyunu, Çekirge 1. Murat İlk ve Orta Okulu´nda kullanırken, sonuçların Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Aktaş; ?Kazanmayı çok arzu ediyoruz ama sandıktan çıkan irade milletin iradesidir ve buna da saygı duymak lazım? dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalli idareler genel seçimi için oyunu kullanırken, sonuçların Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eşi Sevinç Aktaş, oğlu Hilmi Aktaş ve kızı Sıla Aktaş ile birlikte Çekirge 1. Murat İlk ve Orta Okulu´na giderek, 1063 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okulda vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Aktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ?Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik, oylarımızı kullandık. Demokrasimiz, şehirlerimiz ve belediyelerimiz için güzel bir gün olsun? dedi.

Seçim sonucunun Bursa ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Başkan Aktaş, ?Bu bir demokrasi şöleni. Tüm adaylar ve siyasi partiler, coşkulu ve hummalı bir şekilde seçime hazırlandı. İttifaklarla gidilen bir yerel seçim süreci yaşıyoruz? diyerek, adayların açıklanmasıyla seçim çalışmalarını yoğun şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

?Sandıktan çıkan irade milletin iradesidir?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığından bu yana yoğun bir tempoyla çalıştığını hatırlatan Başkan Aktaş, ?Bursa´da 17 ayı aşkın süredir çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Derdimizi, yeni döneme dair heyecanımızı ve projelerimizi anlattık. Sonuçları hep beraber göreceğiz. Cumhur İttifakı olarak kazanmayı çok arzu ediyoruz ama tabii ki sandıktan çıkan irade milletin iradesidir ve buna da saygı duymak lazım? diye konuştu.

Herkesin hür iradesini sandığa yansıtacağını ifade eden Başkan Aktaş, yeniden seçildiği takdirde önce bu akşam Ulucami´de şükür namazı kılacağını, Pazartesi sabahı da saat 8´de canlı yayın yapacağını söyledi.

Öncelik ulaşımda

Yeniden göreve gelmesiyle ulaşım projelerine yoğunluk vereceğini anlatan Başkan Aktaş, ?İlk 2-3 yılım yoğun bir şekilde ulaşımla geçecek. İhalesi hazır olan projeler var. Acemler başta olmak üzere ulaşımla ilgili projelerimizden yeni metro hattı var. Eş zamanlı olarak takip edeceğiz. Zaten göreve fiili olarak devam eden bir belediye başkanı olduğum için benim için hiçbir şey yeni değil. Dün neyse Pazartesi günü de aynı olacak. Çünkü verdiğimiz sözler, yapmamız gereken işler var. Onları yerine getirmeye çalışacağız? dedi. Başkan Aktaş´a, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de eşlik etti.

Haber ve Fotoğraf:M.Salih KAYGUSUZ

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01