www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKTAŞ, TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

AKTAŞ, TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Doğa Okulları İnegöl kampüsü 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik sürdürülen Girişimcilik dersinin bu ayki konuğu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu.

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleşen söyleşide Başkan Aktaş, öğrencilere altın öğütlerde bulundu.

5, 6, 7 ve 8´inci sınıf öğrencilerine yönelik sürdürülen Girişimcilik dersinin konuğu olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilere girişimciliğin tanımını yapıp geleceğe yönelik nasihatlerde bulundu.

AKTAŞ EĞİTİME GÖNÜL VEREN BİR KİŞİ

Girişimcilik dersi adıyla dönem dönem kendi alanlarında başarılı olmuş ve söz sahibi kişileri okulumuzda misafir ediyoruz diyen Doğa Okulları İnegöl Kampüsü Okul Müdürü Yusuf Ayaz, ?Programımızın bu ayki konuğu İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Başkan Aktaş´ın eğitime gönül veren bir kişi olduğunu ve eğitime çok büyük katkıları bulunduğunu? söyledi.

?GELECEK SİZLERİN ELLERİNDE YÜKSELECEK?

Programın konuğu olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında, ?Öncelikle böyle güzel bir okulda okuduğunuz için çok şanslısınız. Muhakkak hepinizin üniversite okuması ve en az bir yabancı dil öğrenmesi lazım. Ayrıca mesleğinizde de kaliteli olmalısınız. Bu yüzden hakkınız olan oyundan, eğlenceden biraz fedakârlık edeceksiniz. Çünkü gelecek sizlerin ellerinde yükselecek. Eğer içinizde heyecan varsa, kendinize hemen bir hedef koyun. O hedef doğrultusunda çalışırsanız inanın başaramayacağınız, üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Türkiye gelişiyor, güçleniyor. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dönemde, sizlerin de çok iyi olması ve zamanın gerektirdiklerini iyi yakalaması lazım? şeklinde konuştu.

ÇOK YÖNLÜ BİR BİREY OLMAYI BAŞARIN

?Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği bir meslek değil. Eğer siyasetçi olmak istiyorsanız bunu bir meslek olarak düşünmeyin? diyen Aktaş; ?Elinizde doktorluk, mühendislik ve mobilyacılık gibi bir meslek olsun. Eğer siyasetçi olmak istiyorsanız zaten en az üniversite bitirmeniz şart. Aynı zamanda hepinizin en az bir spor branşı ve bir sanat dalı ile de uğraşmasını isterim. Böylece sadece bir alanda değil farklı alanlarda kendini yetiştirmeyi ve çok yönlü bir birey olmayı başaran sizler çağın gerektirdiği nitelikli bir insan profili çizebilirsiniz? diye konuştu.

Aktaş son olarak, öğrencilere girişimcilikle ilgili bilgiler verip hayatla ilgili tecrübelerini de paylaştıktan sonra öğrencilerin sorularını da içtenlikle cevapladı.

Pogramın sonunda Başkan Aktaş´a katılımından dolayı okul öğrencileri tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25