www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

AKTAŞ; BEN O EVLERDE YAŞAMAZ TERK EDERDİM

AKTAŞ; BEN O EVLERDE YAŞAMAZ TERK EDERDİM

Ortaköy ve Hocaköy yolu ile Sırnaz yolu bölgesinde yer alan Küme evlerinde yaşanan su ve kanalizasyon sıkıntısına değinen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Aslında bizim yapmamız gereken o evleri yıkmaktır. Ben orada yaşasaydım acilen orayı terk edip

İnegöl Ortaköy ve Hocaköy yolu ile Sırnaz Yolu üzerinde bulunan evlerde yaşanan su ve kanalizasyon sorununa belediye Başkanı Alinur Aktaş son noktayı koydu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aktaş, İnegöl’de böyle 4–5 tane problemli bölge var. Biri Deydinler, Ortaköy yolu, Sırnaz yolu bölgesi ve Hocaköy yolu üzerinde bu tür evler var. Bunlar zamanında tarımsal alanda depo olarak ruhsat almışlar. 30-40 m2 tarımsal araçlarını koymak için alınmış, şimdi 100-150 m2 binalar ortaya çıkmış. Belediye’den 85’li yıllarda ruhsat alınarak yapılmış yerler. Sonra buralara elektrik verilmiş, başka da bir şey verilmemiş. 2004 senesinde çıkarılan Belediye İmar Kanunu dedi ki; bu tip evlere elektrik, su, kanalizasyon vb. şeylerin bağlanması kanunen suçtur. Su ve kanalizasyon götürürsem asarlar mı beni? Tabii ki asmazlar. Ama bu şehri bu alanda büyütmek cinayettir. Eğer biz oraya kanalizasyon ve su götürürsek, arkasından imarın önünü alamayız. Su ve kanalizasyonun olduğu yere de şehir gider. Peki, o insanlar ne yapacaklar? Üzülerek söyleyeyim ki bu insanlarla alakalı yapılacak çok fazla bir şey yok. Aslında bizim yapmamız gereken o evleri yıkmaktır.”dedi.

 “Ben orada yaşasaydım acilen orayı terk edip imara açık olan şehirde yaşamaya gelirdim.”diyen Aktaş, “Kimse benden seçim sathında oraya su ve kanalizasyon bağlamayı beklemesin. Ben şu an oraya su ve kanalizasyon bağlayayım 250 olan nüfus 1250’ye çıkar. Çevre Yolu bizim imarla ilgili sınırımızdır. Çevre Yolunun ötesinde olanları hep yıktık. Bir bayan 3 kez yaptı, 3 kez yıktık. Mevcutlarla ilgili de yapılması gereken yıkmak lazım. 7 senedir Belediye Başkanlığı yapıyorum, geçen 7 senede imar dışında bir tek kişiye su ve kanalizasyon bağlanmamıştır. Ben mağdur olmamaları için şehir şebekesinden bir su getirdim, tek bir çeşme yaptım. Ben 7 senedir yapmadığım için çok rahatım. Ben Belediye Başkanı olduğum sürece çevre yolunun ötesine yapılacak yapılara müsaade etmeyeceğim.”dedi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19